Šperk k narození dítěte

Náušnice s diamanty a perlou KalingaObdarování novopečené maminky patří ke staletým tradicím. Po tisíciletí lidé věřili, že šperky jsou nejen krásné, ale že s sebou nosí i specifickou sílu a chrání své nositele před negativními energiemi. Proto byly tradičně šperky obdarovávány i novopečené maminky, které po porodu potřebují načerpat novou energii a navíc jim krásným šperkem jistě uděláte radost!

Starověké civilizace přikládaly šperkům zvláštní význam a spíše než hodnoty vzácných kovů a drahokamů si všímaly účinků drahokamů na lidské tělo a duši. Dokonce rozdělily kalendář dle měsíce narození a nejvhodnějších drahokamů. Takže třeba pro únor se hodí stříbrný náhrdelník s ametystem, dubnu vévodí diamant a diamantové náušnice, perly a rubíny jsou drahokamy léta a opály, safíry a topazy ovládají zimní období. 

Výběr toho pravého šperku k narození dítěte není ovšem jen o barevných drahokamech a druhu kovu, ale i o typických druzích šperků. Od dob antiky se sice vkus a móda velice změnily, ale některé šperky jsou prostě stálicemi. Například náhrdelník je tradičním dárkem pro novopečené maminky, a to i z toho důvodu, že se nosí nejblíže srdci, takže je krásným doplňkem důležité životní momentky. Perlový nebo stříbrný náhrdelník má navíc tu výhodu, že se hodí ke každému oblečení i události.

V posledních letech je však jako dárek k narození dítěte oblíbený i prstýnek, který lze navíc vybrat v nespočetně variacích, od typu kovu až po vsazené drahokamy nebo diamanty. Prstýnky mají navíc také tu výhodu, že díky své malé velikosti se jedná o méně nákladný dárek, se kterým se nejlépe trefíte do vkusu každé ženy.

Pokud však chcete novopečenou maminku doslova ohromit a nemusíte hledět na rozpočet, můžete vyzkoušet rovnou celou sadu šperků. Oblíbenou variantou jsou třeba náramky na ruku, ke kterým lze dokoupit například podobný náhrdelník. Nebo se stačí poohlédnout po tolik oblíbených dárkových setech s náhrdelníky, které mohou doplňovat krásné zlaté náušnice.

Věříme, že ať už pro novopečenou maminku vyberete jakýkoli dárek, bude mít radost především z toho, že jste si na ni vzpomněli a chtěli jí udělat radost, proto stresování ohledně nákupu dárku není na místě! Přeci jenom je pro každou maminku i její miminko důležitější pohoda a radost z každého, byť malého, dárečku.

Nejlepší rádkyně

Aktivita na WomenZone

TOPlist