Sháníte dětský kočárek? Zaměřte se na jeho kolečka!

Ač se to může zdát podružné, při nákupu dětského kočárku se je nutné důkladně zaměřit na jeho kolečka. Rozhodují totiž o tom, jak se kočárek ovládá i kam je s ním možné vyrazit.

Výběr kočárku podle kolečekRoli hraje materiál i počet koleček a další faktory

Při výběru kvalitního dětského kočárku se mnozí rodiče soustředí na celou řadu věcí od jeho rozměrů, přes hmotnost až po polohovatelnost. Kolečka ovšem bývají často opomíjena, i když na nich enormně záleží. Proto jsme si připravili stručný přehled, na co se zaměřit v tomto ohledu.
 
  • V prvé řadě je třeba vyřešit materiál. Chcete koupit golfový kočárek a následně jej používat i pro výlety v náročnějším terénu? Pak jsou potřeba větší nafukovací kolečka! Na hladký povrch ovšem postačí menší kolečka z umělé hmoty.
  • Rozhodující může být i počet koleček. Některé dětské kočárky totiž mají pouze tři jednoduchá kolečka, další naopak čtyři kolečka zdvojená. Každému ovšem vyhovuje něco jiného, takže lepší variantu obecně vybrat nelze.
  • Individuální jsou i další kritéria. Jedněm rodičům totiž vyhovují pevně ukotvená kolečka, zatímco druzí dávají přednost volným kolečkům. A důležité se je zaměřit také na mechanismus brzdění, který ovšem poznáte až při delším používání.
  • Pokud vám kolečka na kočárku nebudou vyhovovat, netřeba zoufat. V současné době si je možné v některém z e-shopů jednoduše pořídit kolečka náhradní, takže budete moci vyzkoušet také něco jiného.

Ať už se rozhodnete pro jakýkoli typ, v internetovém obchodě Pinkorblue.cz naleznete široký sortiment dětských kočárků s různými variantami koleček a navíc pestrou nabídku příslušenství.

Nejlepší rádkyně

Aktivita na WomenZone

TOPlist