Sex po porodu: Může být stejný jako dříve?

Může si žena po porodu sex užívat ve stejné míře, jako tomu bylo dříve? To je častá otázka mnoha čerstvých, nebo nastávajících maminek. Univerzální odpověď neexistuje. Je to individuální záležitost s rozdílností případ od případu. Záleží například na genetických předpokladech, vlastním průběhu porodu a dalších a dalších faktorech. Bohužel určité procento žen si již sexuální hrátky po porodu neužívají tak, jako kdysi. Problémů může být celá řada, ve většině případů se však jedná o situace, které lze velice jednoduše a účelně vyřešit – to nám potvrdili odborníci z kliniky Asklepion.

Nevzhledná jizva po nástřihu

Možným problémem v určité době po porodu je u ženy nevzhledná jizva po nástřihu hráze, který se někdy provádí pro snazší průchod dítěte porodními cestami. Jedná se o drobný zákrok, který někdy nepřinese žádné následky, jindy ovšem ponechá vystouplou jizvu, která může srazit sebevědomí ženy k zemi. V Asklepionu však umí její vzhled dokonale vyhladit a to prostřednictvím bezbolestného ošetření Protége Intima – díky ultrazvukovým vlnám dojde k prohřátí a zhladění jizvy.

Povolení pochvy po porodu

Mnoho párů má při sexu po narození jejich potomka pocit, že nedochází k tak příjemnému uspokojení. Je to způsobeno tzv. povolením pochvy. Vagína je najednou prostornější a to může být při sexu problém. Ani při těchto situacích nemusíte být bezradní. Stačí využít ošetření G-set, kdy je do pochvy opatrně zavedena laserová koncovka, která zajistí prohřátí a zpevnění tkání vagíny. Po několika aplikacích si nejde nevšimnout změny.

Stresová inkontinence po porodu

Některé ženy trápí po porodu stresová inkontinence. Je to zajisté nepříjemná komplikace, prostřednictvím které dochází k občasnému úniku malého množství moče například při stresových situacích, nebo i při kýchnutí nebo intenzivnímu smíchu. Toto je způsobeno špatnou oporou močového měchýře.

I tuto situaci dokážou dermatologové v Asklepionu vyřešit ošetřením G-set za použití koncovky IncontiLase, která zajistí zpevnění poševní tkáně a obnovu opory močového měchýře.

Nejlepší rádkyně

Aktivita na WomenZone

TOPlist