S cestovním pojištěním předejdete nepříjemnostem v zahraničí

Na zimní prázdniny mnoho rodin vyráží na dovolenou nejen za zimními sporty a vysokohorskou turistikou, ale také za odpočinkem, který většina z nás potřebuje pro získání nové energie k překonání stereotypností běžného života. Vyrazit na hory bez platného cestovního pojištění je však hazard, který si nikdo nemůže dovolit. Pojistné stojí většinou pár set korun, ale léčebné výlohy se mohou navýšit až do několikamilionových částek.

Nepodceňujte pojištění odpovědnosti

Přitom nemusí jít pouze o klasický úraz a dokonce ani o ten váš. Existuje celá řada situací, kdy se na sjezdovce střetli dva sportovci, a zranění na sebe nenechalo čekat. S pojištěním odpovědnosti je i v takovém případě vaše peněženka v bezpečí, protože výlohy za neúmyslné zranění třetí osoby či poškození jejího majetku v takové chvíli platí pojišťovna. Více se o tomto typu pojistky dozvíte zde. Nadstandardní pojištění na cesty potom nabízí spoustu netušených výhod, díky kterým bude vaše zimní dovolená ještě pohodovější.

Ani ři cesě na hory nezapomínejte na cestovní pojištění

Evropský zdravotní průkaz není náhrada cestovního pojištění

V žádném případě nespoléhejte na evropský průkaz zdravotního pojištění. Při vzniku škodné události vám pomůže získat jen akutní léčbu nebo ošetření, ale již nezaplatí léčebné výlohy. Ani standardní cestovní pojištění nepokryje všechna rizika. Rozhodně se nevztahuje na proplacení pomoci horské služby nebo na úrazy, ke kterým na horách není nikdy daleko. Rozhodně se vyplatí kromě připojištění odpovědnosti sjednat také úrazové připojištění či pojištění extrémních sportů.

Na zimní dovolenou s cestovním pojištěním

Sjednejte si ho přes internet ještě dnes

Při uzavírání pojistné smlouvy nezapomeňte zkontrolovat výpis pojištěných sportů a také zvolené pojistné limity, které rozhodují o výši finančního proplacení při vzniku škodné události. Velkou výhodou je možnost získat online cestovní pojištění, které si můžete v klidu a teple domova prostudovat a předem rozplánovat. Dozvíte se zde spoustu nových informací pro sjednání pojištění a navíc také můžete získat slevu.

Nejlepší rádkyně

Aktivita na WomenZone

TOPlist