Proč si chránit zrak a jakým rizikům se vystavujete, když nepoužíváte ochranné brýle?

Proč si chránit zrak a jakým rizikům se vystavujete, když nepoužíváte ochranné brýle?

Věnujete se nějakým rizikovým sportům, například střelbě, nebo pracujete s nebezpečnými chemikáliemi? To pak určitě víte, že ochrana zraku je nezbytná. V čem spočívá a jakým rizikům se vystavujete, když ochranné pomůcky nenosíte? A proč používat ochranné pomůcky i při vykonávání volnočasových aktivit a při práci v domácnosti?
 

Povinnost zaměstnavatele versus vaše iniciativa

V práci je zaměstnavatel povinen vám poskytnout ochranné pracovní brýle, pokud při výkonu zaměstnání přicházíte do styku s rizikovými faktory a nebezpečnými látkami. Při práci v domácnosti, na zahradě či na chalupě připadá ochrana zraku na vaši zodpovědnost. I přesto to ale neberte na lehkou váhu a pořiďte si ochranné brýle i pro své volnočasové aktivity, při kterých se vystavujete možnému poškození svého zraku.
 

Rizika poškození zraku

Poškození zraku je nepříjemné a ve většině případů nevratné. Během práce s různými materiály může dojít k mechanickému poškození zraku, které může být způsobeno úlomkem, co vám vnikne do oka. Při práci s chemikáliemi může dojít k podráždění očí, na slunci zase k ozáření – a při práci s žhavým materiálem riskujete i jejich popálení.
 

Široký výběr a brýle na míru

Podobně jako existuje široká škála dioptrických a slunečních brýlí, existuje i velká nabídka brýlí ochranných. Proto si můžete být jistí, že si najdete ty pravé, které vám perfektně padnou, nebudou vás nikde tlačit a nijak nebudou snižovat vaše periferní vidění a viditelnost celkově. Jestli preferujete nákupy z domova, podívejte se například na e-shop společnosti Hoffmann Group. Tato firma má dlouholetou tradici, je zárukou kvality a garantuje spokojenost koncových zákazníků.
 
Vaše oči jsou cenným orgánem, o který je potřeba se starat a nepodceňovat jeho ochranu.

Nejlepší rádkyně

Aktivita na WomenZone

TOPlist