Proč se vydat na Mauricius?

Mauricius je překrásným ostrovem zasazeným do indického oceánu. Pomyslný ráj na zemi, kde můžete strávit nezapomenutelnou dovolenou. A pokud nevíte, co vám ostrov nabízí, prozradíme vám to.

Proč se vydat na Mauricius?

Klenot mezi cílovými destinacemi. Pokud máte zájem o exotickou dovolenou se vším všudy, právě tohle místo vás pohltí do nejmenšího detailu. Užijete si poznávání, relaxaci, sport, ale také spoustu vodních radovánek, ať už na hladině nebo pod ní. Možnosti ostrova Mauricius jsou neomezené.

Zacilte na historii ostrova

Ostrov Mauricius, to není jenom palmový háj, písečná pláž a průzračné moře. I když takových oblastí zde najdete více než dost, chybět vám nebude ani pestrá kultura a historie. Do ní můžete nahlédnout prostřednictvím mnoha zajímavých staveb, které celkem jasně charakterizují tehdejší život ostrovanů.
 
  • Maison Eureka
  • Chateau Labourdonnais
  • Mahebourg Historical Naval Museum

Pokud stojíte o poznání současné podoby ostrova, vaším cílem bude hlavní metropole Port Louis. Právě zde stojí většina moderních staveb. Město, které vás pohltí svou tradiční gastronomií, ale také nočním životem, zábavou a dalšími přednostmi.

Podlehněte kouzelné přírodě

Mauricius však nebudete chtít poznávat jen z pohledu měst a malých osad. Vaším hlavním cílem se bezpochyby stanou přírodní zajímavosti. A těch je na ostrově více než dost. Co byste řekli na zemi sedmi barev zvanou Chamarel nebo botanickou zahradu Pamplemousses? Tohle je jenom malá špetka toho, co můžete ve výsledku obdivovat.
 
  • Přírodní rezervace Ile aux Aigrettes
  • Národní park Black River
  • Tamarin Falls
  • Krokodýlí park La Vanille

Ostrov Mauricius je doslova protnutý dech beroucími cíli a výhledy. Zavítat můžete ještě k jezeru Grand Bassin. Nebo si uděláte výlet ke slavnému podmořskému vodopádu. Věřte, že v tomto směru se nebudete omezovat. A pokud na vás přijde únava a potřeba nekonečné relaxace, zkuste navštívit zátoku Blue Bay, kde se budete cítit, jako v ráji.

Důkladná příprava na dovolenou

Jestliže si Mauricius zvolíte za svoji cílovou destinaci pro letošní dovolenou, měli byste zároveň vědět, čím platit. Dopředu se zajímejte o to, jaké je nejvhodnější období pro návštěvu tohoto exotického ráje z pohledu počasí. Nepodceňujte ani víza do země, informace o očkování, bezpečnosti a podobně.
Pokud má vaše dovolená na ostrově proběhnout k maximální spokojenosti, měli byste se dopředu připravit na všechno. Naplánovat si itinerář cesty, vyhledat zajímavá místa a pustit se do plánování od A až do Z. Teprve pak na ostrově prožijete každý den naplno, o tom se můžete přesvědčit sami.

Výhodné zájezdy na Mauricius

Nyní si možná říkáte, kolik času vám vlastně zabere příprava na dovolenou v exotickém ráji a kde tyto informace budete hledat? Můžeme vás ujistit, že času nemusíte věnovat přespříliš a vše co potřebujete najdete na cestovatelském portálu cKlub.cz. Ten je takovou pomyslnou studnicí cestovatelských rad a tipů. Na jednom místě budete mít k dispozici důležité informace.
 
  • Cestopisy
  • Recenze hotelů
  • Inspirace na zajímavé cíle
  • Cestovatelské fórum
  • Informace o aerolinkách a letištích

Pokud chcete strávit dovolenou na Mauriciu, cestovatelský portál cKlub.cz vám bude nápomocen také z pohledu hledání zajímavých zájezdů. Ty můžete najít dle vašich přesných kritérií, ať už je to dle úrovně ubytování, termínu zájezdu, délky dovolené a přidružených věcí. Tak neotálejte a pusťte se do plánování dovolené v exotickém ráji, na níž se nyní můžete připravit od A až do Z. Nachystejte se na vše a podlehněte jedinečným krásám Mauricia. Tento ostrov se pro vás stane zkrátka nezapomenutelným, a ještě rádi se na něj budete vracet.

Nejlepší rádkyně

Aktivita na WomenZone

TOPlist