Proč nosit teplákovinu a co si z ní můžete ušít i vy?

Teplákovina je bavlněný úplet, který je navíc vyztužen doplňkovou nití, pro větší pevnost látky. Látka je jemná, při dotyku s kůží vás nebude kousat. Teplákovina je skvělá také v tom, že v létě, když se potíte, odvede přebytečnou vlhkost, a v zimě vás zase udrží v teple. Tento materiál si zamilujete.

Jaké máme druhy teplákoviny

Na trhu s látkami - Bubulakovo.cz se můžete setkat s těmito druhy teplákoviny:
 
  • Počesaná teplákovina – hodí se zejména pro šití zimní oděvů nebo dek, protože vás dokonale zahřeje. Látka je z rubové strany počesaná, a při pohlazení tak připomíná hebký fleece.
  • Nepočesaná teplákovina – se hodí pro šití oděvů na letní období, protože není tolik teplá a hřejivá. Na rubové straně nepočesané teplákoviny najdete jemné smyčky.
  • Elastická teplákovina – se hodí pro šití sportovního oblečení a oblečení pro volnočasové aktivity. Látka díky přidanému elastanu dobře pruží a bude se vám v ní tak dobře a pohodlně pohybovat.
 

Jak o teplákovinu pečovat

Teplákovina skvěle drží svůj tvar, musí se o ni ale také náležitě pečovat. Teplákovinu samozřejmě můžete prát i v pračce, ale nikdy ne na více jak 40 stupňů. Jen tak si zachová svou kvalitu a optimální tvar. Z teplákoviny si tak můžete ušít cokoliv – hřejivou mikinu, letní tričko, kalhoty do každého počasí nebo stylové a módní teplákové šaty. Šít z ní můžete i pro své nejmenší. Teplákovina se prodává v mnoha barevných provedeních, ale také s parádními vzory, včetně dětských oblíbených postaviček a pohádkových postav.

Teplákovina je in

Možná se vám při slově teplákovina vybaví nevzhledné a neforemné tepláky, které zažíval svůj boom někdy v polovině minulého století. To už ale dávno neplatí a teplákovina se už dávno nepoužívá jen k šití pohodlných domácích oblečků. Dnes můžeme běžně potkat na ulici stylové kousky ušité právě z této látky. A oblíbili si ji i ti nejznámější světoví módní návrháři. Moderní pojetí si oblíbíte jistě i vy.

Málokterá látka může nabídnout tolik výhod pro nošení v zimním i letním období. Začněte ji nosit i vy.

Nejlepší rádkyně

Aktivita na WomenZone

TOPlist