Poznáte kvalitní boty?

Dámské lodičky z eobuv.czNapadlo vás někdy, jaké škody mohou napáchat špatně vybrané nekvalitní boty? Plochých nohy, nevzhledné zhmožděné prsty i nepříjemné bolesti zad. Nevyhazujte peníze za nekvalitní boty a naučte se správně je boty nakupovat správně.

Chcete krásné boty. To je jasné. Ale vzhled není všechno!

Boty se vám samozřejmě musí líbit, ale nevybírejte si je jen podle designu. Dívejte se také na to, jak je samotná bota zpracovaná. Není až tak důležité, jestli je ušita z přírodního nebo umělého materiálu, ale mnohem důležitější je, jak drží pohromadě.
 
  • Zajímejte se, zda je bota lepená, nebo šitá – lepené boty nikdy nevydrží tolik, co ty šité. Zaměřte se hlavně na spojení boty a podrážky – nejvhodnější je, když je v tomto místě bota lepená i šitá.

Tip: Je jasné, že budete těžko hledat dámské lodičky, které jsou lepené a šité zároveň, ale třeba boty na klínku už takové najdete. Takto pečlivě vybírejte boty, které budete nosit každý den. Na ty, které obujete jednou do roka, už takové nároky klást nemusíte.
Boty na klínu z eobuv.cz
 
  • Podívejte se dovnitř boty. Kožený vnitřek mnohem lépe absorbuje vlhkost. Kvalitní boty jsou navíc vždy vypodšívkovány po celé délce chodidla.
  • Zkontrolujte, jakým způsobem jsou zpracovány cvoky, dírky pro tkaničky a další detaily. Tato místa budou vystavena velké zátěži, proto by měla být dostatečně pevná.

Tip: Kvalitní boty najdete na eobuv.cz

Prošly boty vizuálním testem? Tak je čas na zkoušení!

Měla byste mít dostatek místa pro všechny prsty a při chůzi vaše pata nesmí ujíždět do strany. Pokud pocítíte jakýkoliv tlak na malíček nebo palec, bota nesedí a její nošení může prsty deformovat, nebo způsobit zarůstání nehtů.
 
  • Boty vždy zkoušejte s ponožkami, které v nich budete nosit. 
  • Zvenčí nahmatejte špičku nejdelšího prstu. Mezi ním a vnějším koncem boty byste měla mít dostatek místa (zhruba na šířku palce).
  • Ujistěte se, že horní okraj boty neškrábe a nedře do kotníku.

Prošly by všechny vaše boty těmito testy? Pokud ne, je načase se jich zbavit!

Nejlepší rádkyně

Aktivita na WomenZone

TOPlist