Používání a skladování parfému ovlivňuje jeho intenzitu a životnost

Pokud patříte mezi dlouhodobé uživatele parfému, jistě víte jak parfém správně používat: Aplikace na pulzní body a žádné tření je základem, který by měl každý znát. V poslední době se staly velmi oblíbené kvalitní napodobeniny parfémů, zejména z e-shopu esensino.cz. Na první dojem nikdo nepozná, že se jedná pouze o imitace. Ovšem lidé mají pocit, že musí aplikovat větší množství vůně. Opak je pravdou.

Množství aplikované vůně nepřehánějte

Stalo se vám někdy, že jste byli na pár metrů od někoho a zjistili jste, že jste ohromeni tím, jak silně voní jejich parfém? Nebuďte tím člověkem. Klíčem k tomu, aby byl váš parfém příjemný, ale ne příliš silný, je rozptýlit ho všude, spíše než ho soustředit do jedné (nebo každé) oblasti. Když používáte parfém, chcete, aby vás vůně doplňovala a zvýraznila vaši přirozenou vůni – ne ji zcela maskovala. Namísto rozprašování parfému po celém těle si jej naneste na pulsní body a pak udělejte to, čemu říkáme „stříknout a krok“: nastříkejte parfém před sebe, pak do něj vejděte a vycouvejte. Na vašem oblečení tak zůstane lehká vrstva příjemné vůně.

Oblečení bez obav postříkejte

Když už mluvíme o oblečení, nanesení trochy parfému na oblečení je skvělý způsob, jak udržet vůni po celý den – jen se ujistěte, že to není něco, na čem mohou zůstat skvrny (jako hedvábí). Vůně interaguje s látkami jinak než kůže, takže bude pravděpodobně vonět trochu jinak – ale stále jako váš oblíbený parfém. Zkuste nastříkat do vzduchu nějaký parfém a zamávat v něm oblečením nebo trochu nastříkat na vnitřní podšívku kabátu nebo saka. Výsledek? Lehká vůně vašeho oblíbeného parfému, která s vámi, ať už půjdete kamkoli. Mějte na paměti, že rozdílně voní pánské a dámské parfémy.

Před aplikací parfému je efektivní sprcha

Mnoho z nás aplikuje parfém jako poslední krok, než vyrazí ze dveří, ale parfém se ve skutečnosti dokáže lépe vstřebat do pokožky, když je teplo a póry jsou otevřené. Je tedy dobré jej aplikovat po sprše, když je pokožka vysušená, ale stále teplá.

Nejlepší rádkyně

Aktivita na WomenZone

TOPlist