Potraviny, kterými můžete vašemu psovi vážně uškodit

Pro naše čtyřnohé mazlíčky bychom udělali mnohdy cokoliv a jinak tomu není ani u jídla. Jenže to, co vyhovuje lidem, nemusí být vhodné pro psy. Můžete si myslet, že jim takovou pochoutkou uděláte radost, ale opak může být pravdou. Existují totiž potraviny, které jim vyloženě škodí. A právě těm se budeme v dnešním článku věnovat.

Potraviny, kterými můžete vašemu psovi vážně uškodit

Pokud tedy nechcete vašemu psovi ublížit, což předpokládáme nechce nikdo z nás, pak se rozhodně vyvarujte právě těmto potravinám:
 
  • Čokoláda – toto je přesně ten případ, kdy to, co je chutné pro nás, může být až život ohrožující pro psa. Čokoláda rozhodně není vhodná jako krmivo pro psy, protože obsahuje látku teobromin a ta je pro ně vyloženě toxická.
  • Hrozny a rozinky – požitím tohoto ovoce, ať už v čerstvém nebo sušeném stavu, může dojít u vašeho mazlíčka k selhání ledvin.
  • Cibule a česnek – tato zelenina, bez které my si asi nedokážeme představit v kuchyni fungovat, opět na psy působí velmi negativně a způsobit jim může trávicí problémy.
  • Avokádo – toto exotické ovoce je rovněž více než nebezpečné a při požití většího množství může dojít až k selhání srdce. Způsobuje ji látka obsažena v tomto ovoci jménem persin.
  • Ořechy – tato pochoutka je pro pejsky velmi těžko stravitelná a může jim způsobit závažné trávicí potíže. Navíc některé druhy, jako jsou např. lískové ořechy, jsou pro ně vyloženě toxické.

Toto byly jedny z nejznámějších potravin, které mohou psům dělat problémy. Pokud jej budete chtít odměnit, pak doporučujeme pamlsky nebo masové konzervy pro psy. Pamatujte si, že co je dobré pro nás nemusí být automaticky vhodné pro každého.
Je důležité dbát na vyváženou stravu a nekrmit psa nevhodnými potravinami, které mohou vést k různým zdravotním problémům. Správnou stravou a péčí o vašeho čtyřnohého přítele mu můžete zajistit dlouhý a zdravý život.

Nejlepší rádkyně

Aktivita na WomenZone

TOPlist