Online půjčky přes internet. Podle čeho si vybrat?

Jste v situaci, kdy by se vám hodila půjčka? Pokud ano, je třeba vědět, že možností je na našem trhu skutečně celkem dost. Proto byste neměla udělat chybu a kývnout hned na první nabídku. Když vhodnou půjčku vybíráte, je třeba přemýšlet nad tím, jak vybrat tu pravou. Několik rad jak na to, vám aktuálně přinášíme.

Zaměřte se na to, kolik peněz si můžete půjčit

Když potřebujete peníze, měla byste mít jasno v tom, kolik peněz vlastně budete potřebovat. A na základě budete vybírat konkrétní úvěr. Pokud to má být klasická online půjčka, je dobré vědět, že rozdíly zde opravdu jsou. Někde mohou být k dispozici jenom nižší tisíce korun. Standardem se však už pomalu ale jistě stává také to, že je možné půjčit si sumu blížící se hranici 10 000 korun českých. Jsou i tací poskytovatelé, které lákají  na částky větší. Ty se vás obvykle týkají až ve chvíli, kdy si žádáte po několikáté.

Výhodnost je nejdůležitější

Jdeme na druhou věc, na kterou se rozhodně musíte zaměřit. A tou není nic jiného, než celková výhodnost půjčky, kterou si berete. Platí jedno jasné pravidlo. Čím je půjčka výhodnější, tím pro vás samozřejmě lépe. V segmentu online půjček existuje celá řada možností. Jsou poskytovatelé, u kterých a jeden měsíc zaplatíte navíc jednotky procent z půjčené částky. Potom tu jsou ale i tací, kde už můžete zaplatit dokonce desítky procent. Taková půjčka se už může celkem výrazně prodražit.
Ideální možnost je takzvaná půjčka zdarma. Jak už napovídá sám její název, jedná se o variantu, kdy při splnění podmínek nezaplatíte nic navíc. A jaké jsou ony podmínky? Jsou celkem jednoduché a snadno splnitelné.
 
  • První žádost u daného poskytovatele
  • Splacení v termínu
  • Využití předepsané kombinace částky a splatnosti

Pozor na to, kdo vám peníze půjčuje

I když se náš stát snaží chránit vás spotřebitele, stále zde mohou existovat rizika založená na tom, že si můžete vzít půjčku od někoho, kdo nebude úplně férový. Když je procházena půjčky inzerce, je dobré zaměřit se na to, o jakého poskytovatele se jedná. Největší jistoto jsou zde samozřejmě banky, které však nabízejí jenom spotřebitelské půjčky. Proto dost možná zavítáte i do segmentu půjček nebankovních. Jak vybrat tu pravou společnost a nenaletět? Držte se tří hlavních pravidel.
 
  • Mělo by jít o velkou a známou společnost
  • Měli byste dohledat pozitivní reference
  • Měla by mít zveřejněné veškeré kontaktní údaje

Splátku byste měla zvládnout

Jsou online půjčky, které se splácejí jednorázově, a potom tu jsou i takové, u kterých je možné rozložit si vše do několika splátek. Ať už se rozhodnete pro jakékoliv řešení, je rozhodně třeba, aby byla splátka ve vašich možnostech. Abyste ji nejenom zvládla zaplatit, ale také hleďte i na to, aby vám zbývaly peníze i na ostatní výdaje, které souvisí s vaším běžným životem. Pokud se zdá, že splátka bude vyšší, je logicky třeba snížit výši půjčené částky, nebo využít jiného poskytovatele, který umožní její lepší rozložení. A to třeba do několika jednotlivých týdenních nebo měsíčních splátek, díky který tolik nezatížíte váš rodinný či svůj vlastní osobní rozpočet.

Zajímejte se také o rychlost vyřízení

Důležité pro vás může být i to, za jak dlouho bude vaše žádost vyřízena. Zvláště, pokud na peníze spěcháte, je vhodné hledět na to, aby to bylo co možná nejdříve. Online půjčky jsou specifické tím, že v mnoha případech je možné žádost vyřídit a schválit opravdu velice rychle. Když se podíváme na konkrétní termíny, tak lze mluvit o tom, že to mohou být hodiny, ale také desítky minut. Jestliže potřebujete finance opravdu akutně, stačí vybrat takového poskytovatele, který nemá s takovou rychlostí absolutně žádný problém. Právě naopak.

Nejlepší rádkyně

Aktivita na WomenZone

TOPlist