Novinka: Biostimulace oblasti očí s polynukleotidy

Polynukleotidová kúra je estetickým zákrokem, který je oceňovaný pro své výjimečné revitalizační schopnosti a podporu přirozené obnovy organismu. Na rozdíl od klasických výplní či botulotoxinových injekcí cílí polynukleotidová péče na obnovu dermis zevnitř, díky čemuž je pokožka po ošetření jemnější a vypadá zcela přirozeně. Polynukleotidy mají klíčový vliv na zvýšení elasticity, hustoty a celkové kvality kůže, a to i v citlivé oblasti kolem očí. Tuto inovativní metodu přiblížila MUDr. Sabina Sellner, Ph.D., expertka na korektivní dermatologii z Medicom Clinic.
 

Co jsou polynukleotidy?

Polynukleotidy jsou složky z řetězců nukleotidů, stavebních jednotek kyselin DNA a RNA. Podporují tvorbu kolagenu a elastinu a přispívají tak k větší pevnosti a pružnosti kůže. Kromě toho disponují antioxidačními a protizánětlivými vlastnostmi, které pomáhají s ochranou kůže proti degradaci a podporují její celkové zdraví.
 

Účinky polynukleotidové biostimulace

Biostimulace za pomoci polynukleotidů je vědecky ověřenou technikou, která využívá tyto látky k obnově kůže. Nedochází při ní ke změnám rysů tváře, ošetření tedy umožňuje dlouhodobé zachování přirozeného vzhledu bez rizika „over-filled“ efektu, který se může objevit při nadměrném používání kyseliny hyaluronové. Co všechno polynukleotidy umí?
 
  • Hloubková hydratace. Podobně jako kyselina hyaluronová mají schopnost vázat vodu, a tím hydratují pokožku zevnitř.
  • Podpora produkce kolagenu a elastinu. Aktivují fibroblasty, buňky zodpovědné za tvorbu těchto důležitých proteinů.
  • Regenerační efekt. Podporují obnovu kožních buněk a redukují zánětlivé stavy.
  • Antioxidační účinky. Chrání pokožku před negativními dopady volných radikálů.
 

Přínosy polynukleotidové biostimulace v oblasti očí

 
  • Hydratace a výživa i v hlubších vrstvách kůže
  • Zlepšení textury, struktury a elasticity pokožky
  • Zmírnění vrásek a jemných linek
  • Rozjasnění a sjednocení barevného tónu pleti
  • Redukce tmavých kruhů pod očima
  • Zvednutí obočí

Omlazení okolí očí s polynukleotidy: revoluční péče pro vaši pleť
 

Postup ošetření

Procedura trvá pouze několik minut. Polynukleotidy se aplikují pomocí jemné jehly či kanyly přímo pod kůži v okolí očí. Bezprostředně po zákroku je možné pozorovat mírné otoky či modřiny. V den aplikace se nedoporučuje zvýšená fyzická aktivita, opalování ani návštěva sauny. Ošetření ale jinak nevyžaduje speciální rekonvalescenci.
 

Frekvence ošetření

Účinky jsou patrné už po prvním sezení. Pro maximální efekt a zářivý vzhled se doporučuje proceduru opakovat 2–4× v období 2–4 týdnů. Pro dlouhodobou regeneraci je vhodné ošetření opakovat každých 4–6 měsíců, podle kondice pleti. Ošetření je možné provádět po celý rok.
 

Pro koho ošetření je a není vhodné

Biostimulace se hodí pro všechny typy pokožky: jako prevence v mladším věku i péče pro zralou pleť. Je rovněž ideální pro osoby s narušenou kožní bariérou, citlivou pokožkou nebo jako preventivní biostimulační ošetření.

Ošetření naopak není vhodné pro osoby do 18 let a těhotné či kojící ženy, u lidí s autoimunitními onemocněními, aktivní kožní infekcí nebo se zánětem v místě aplikace. V případě alergie nebo hypersenzitivity na složky preparátu je nutná zvýšená opatrnost, jelikož může dojít k alergickým reakcím.
 

Aplikace polynukleotidů

Polynukleotidy mohou být využity v různých oblastech obličeje nebo těla, kde je potřeba regenerace kůže a stimulace tvorby kolagenu a elastinu. Nejčastěji se uplatňují v péči o:
 
  • Obličej – v místech jako jsou čelo, lícní kosti a brada pomáhají zlepšit texturu kůže, snižují viditelnost vrásek a zvyšují pevnost a elasticitu kůže
  • Krk a dekolt – pomáhají zpevnit kůži a redukovat vrásky a dodávají mladistvější vzhled
  • Ruce – vedou k redukci vrásek, zlepšení textury kůže a obnovení svěžího vzhledu
  • Tělo – v různých oblastech, jako jsou ramena, břicho, hýždě nebo stehna, napomáhají zlepšení pevnosti a elasticity kůže a snižují viditelnost strií a dalších nedokonalostí
  • Vlasů – polynukleotidy aplikované do pokožky hlavy pomáhají s posílením vlasů a bojují proti jejich hormonálnímu vypadávání

Ošetření dobře funguje i v dalších situacích, například při řešení potíží s jizvami, striemi, jizvami po akné nebo pigmentovými skvrnami.
 
Pokud vás inovativní metoda ošetření očního okolí zaujala, neváhejte kontaktovat kliniku Medicom Clinic a domluvte si osobní konzultaci.

Medicom Clinic nabízí individuální přístup, kde společně s odborníky proberete vaše potřeby a stanovíte nejlepší možný plán ošetření přímo pro vás.

Nechte se hýčkat a dopřejte své pleti omlazení, které si zaslouží.

Omlazení okolí očí s polynukleotidy: revoluční péče pro vaši pleť

Nejlepší rádkyně

Aktivita na WomenZone

TOPlist