Noční můra??? (a nebo Sexmise, scifi a nebo budoucnost?)

Časopis Nature Communications zveřejnil, že lidské embryo by se mohlo vyvinout ve zdravého jedince, aniž by spermie předtím oplodnila ženské vajíčko! Není to žádný výmysl, ale objev biologů z Bathské univerzity v jihozápadní Anglii.

Ke vzniku lidského embrya, prý postačí mužské sperma, které oplodní dospělé kožní buňky nebo buňky jiné tkáně. V současné době je výzkum aplikován pouze v laboratorních podmínkách na myších, ale kdo ví, co bude za pár let.

Budoucnost početí tímto způsobem je jistě noční můrou pro ženy i muže, po vzoru kultovního filmu Sexmise. Asi nikdo z nás by se nechtěl dočkat doby, kdy bez lásky, kontaktu a citů, tu bude najednou človíček, který se narodí náhradní matce! Budoucí dítě bez minulosti a možná také bez přítomnosti, bez rodinných vazeb, s absencí té pravé rodičovské lásky.

 Realita však může v dnešní uspěchané době, kdy většina párů plánuje svého potomka na „později“,  vzdáleně napomáhat tomuto scénáři. Vždyť i u nás je 15% neplodných párů a příčina je v 50% jak na straně žen, tak na straně mužů.
Ženy jsou zvyklé navštěvovat svého gynekologa a situaci řešit. V touze po dítěti často podstupují velmi zatěžující vyšetření, která jsou zdlouhavá, a velmi náročná na psychiku. Leckdy se v rámci snahy „najít chybu“, nevyhnou ani náročné operaci, aby pak nakonec zjistily, že chyba není u nich, ale u jejich partnerů. Proč muži zavírají oči před skutečností, že chyba může být i na jejich straně? Pravý muž je ten, který vezme situaci do svých rukou a velmi jednoduše zjistí, zda není chyba u něj. Na rozdíl od partnerky může začít i doma a to jednoduchým domácím testem plodnosti Sperm OK, který mu do 10 min. ukáže, zda má dostatek živých spermií nutných pro oplodnění. Druhým krokem může být návštěva odborného pracoviště, kde je proveden Spermiogram.

Muži konejte, myslete na sebe, na své ženy a své budoucí potomky! Nejkrásnější slova z dětských úst jsou… táto, mámo…

Sperm OKSperm OK

Nejlepší rádkyně

Aktivita na WomenZone

TOPlist