Nebankovní půjčky Olomouc

Jak vybrat ty pravé nebankovní půjčky Olomouc?

Vybíráte nebankovní půjčky Olomouc? Podívejte se nejenom na to, jaké jsou možnosti a kdy kterou zvolit. Poradíme vám i s tím, na co při výběru hledět.

Nebankovní půjčky

Finanční technologie a internet umožnily vytvoření online úvěrových trhů. Půjčování na trhu je umožněno technologickými platformami, které používají algoritmy bodování k určení schopnosti dlužníků splácet. Jaké jsou výhody online úvěrů? Podívejte se také na to, jaká jsou specifika mikro půjček.

Hlavní výhody podání žádosti o úvěry online

Jedním z nejatraktivnějších rysů poskytování úvěrů online je zkrácení času a papírování. Jde především o rychlejší schválení a financování. Banky i nebankovní společnosti mají přístup k průběžným finančním údajům dlužníků, aby bylo možné sledovat jejich schopnost splácet. Nebankovní půjčky bez registru jsou naopak poskytovány těm, kteří záznam mají a nejsou tak například pro banku tolik důvěryhodní. I tak schopnost splácet může být důležitým faktorem při posouzení.

Více online půjček, než kdykoliv předtím

Lidé mají neuvěřitelné možnosti, ze kterých si mohou vybrat. A někdy tak výběr může být složitý, nicméně díky internetu nejen, že požádáte o půjčku, ale také najdete informace o jednotlivých společnostech a reference ostatních zákazníků. Vybírat tak můžete z:
 
  • dlouhodobých půjček
  • mikro půjček
  • konsolidací
  • leasingů

Dlouhodobé úvěry jsou vhodné zejména pro financování rekonstrukce domu nebo na nákup vybavení. Mikropůjčky jsou pro ty, kteří potřebují překlenout nějaké krizové období. Taková rychlá půjčka může být skvělým řešením, ale samozřejmě má také svá rizika. Konsolidace je v poslední době využívaným produktem a to v případech, kdy dlužník již má více půjček a přestává je zvládat platit. Konsolidace může v tomto případě pomoci, nicméně musíte o ni žádat, ještě před tím, jež se dostanete do prodlení. Pomocí zvláštního úvěru lze realizovat i nákup nového nebo ojetého auta. Leasing má však svá specifika.

Specifika dlouhodobých úvěrů

Mezi dlouhodobé úvěry se počítají všechny, které mají splatnost několik let, včetně hypoték. Jejich vyřízení je náročnější než v případě těch krátkodobých. U bankovních úvěrů vás ve většině případů nemine návštěva pobočky, existují však i výjimky. U vyšších částek možná také budete potřebovat ručitele. Půjčka bez ručitele je možná v případě, že jde o částky pod půl milionu korun. Dlouhodobé úvěry sice nabízí menší měsíční splátky, nicméně zavážete se na delší dobu, nejčastěji několik let.

Specifika krátkodobých úvěrů

Mikropůjčky jsou v řádech několika tisíců korun a tak by se mohlo zdát, že jejich splacení není tak náročné. Nicméně opak je často pravdou. U krátkodobých půjček jde o sumu maximálně do 30 000 Kč a skutečně nejde o příliš velkou částku, jenže v případě, kdy úvěr nemůžete splatit, nastává problém. Splatnost je nejčastěji:
 
  • 28 dní
  • 30 dní
  • 45 dní

Úvěr můžete zaplatit také dříve. Tyto úvěry jsou skvělé v tom, že je vyřídíte, odkudkoliv potřebujete. Respektive nemusíte nikam a chodit a k žádosti vám stačí internet, počítač a mobilní telefon. Například, pokud hledáte půjčku na Moravě, stačí se podívat na nabídky pod heslem půjčka Olomouc a ukáží se vám všechny dostupné pro tuto lokalitu. Pokud krátkodobou půjčku skutečně nezvládnete splatit, některé společnosti nabízejí možnost prodloužení úvěrů, což sice v danou chvíli pomůže, nicméně řešení to není. Proto, pokud nemáte dostatečně příjmy, krátkodobou půjčku nevyužívejte. Tyto půjčky také často nejdou ani konsolidovat, proto vám v mnoha případech nezbyde nic jiného, než si najít přivýdělek a dlužné částky postupně uhradit. V současné době je medializovaná informace o tom, že narůstá počet exekucí, proto zvažte důkladně, jestli si nějakou půjčku, ať už krátkodobou nebo dlouhodobou, můžete dovolit. Za to trápení to jistě nestojí.

Nejlepší rádkyně

Aktivita na WomenZone

TOPlist