Nákupy v Dubaji ve vás zanechají nevšední zážitek

Dubaj představuje pro mnohé synonymum luxusu a výhodných nákupů. Pokud jste nikdy nebyla v Dubaji, měla byste se do jednoho z nejluxusnějších míst na světě rozhodně podívat. Skutečně zde platí rčení „Nakupuj, dokud nepadneš“. Město své návštěvníky ohromí změtí luxusních nákupních center spolu s tradičními tržišti. Hlavní sezónou pro vycestování je období od března do května a od října do prosince, kdy nebývají v ulicích taková vedra. Teploty vzduchu se i přesto pohybují vysoko, kolem 30 °C.

Pláže

Komfort, který se vyplatí

Dubaj je drahým emirátem. O tom vás mohou přesvědčit ceny ubytování, přičemž lepší hotel vás může vyjít až na 3 000 Kč na osobu za noc (dvoulůžkový pokoj), v luxusnějším hotelu seženete pokoj pro dvě osoby od 12 000 Kč za noc. Vzhledem k přemrštěným cenám ubytování a letenek je vhodnější využít služeb cestovních kanceláří. Výhodné zájezdy do Dubaje s cestovní kanceláří můžete vybírat po celý rok, ale jednu z nejpříznivějších cen mají vždy last minute zájezdy do Dubaje. Dovolená se službami cestovní kanceláře pro vás bude pohodlnější a cenově výhodnější, pokud danou lokalitu vůbec neznáte. Využijete služeb delegáta, dostanete se za jeho pomoci z letiště do hotelu, dozvíte se potřebné informace a obdržíte cenné rady. Let z Prahy do Dubaje trvá šest hodin.

Nevšední zážitek? Nákupy!

Nakupování v Dubaji je zážitkem pro každou ženu, a jestli jste v tomto nákupním ráji nikdy nebyla, neváhejte si objednat alespoň poznávací zájezd do Dubaje. Emirát má nízká dovozní cla, která sráží konečné ceny produktů na absolutní minimum. Nákupních možností se v Dubaji skrývá nepřeberné množství. Kde jinde najdete více než 50 nákupních center? Všechny obchody jsou klimatizované a návštěvníci si oblíbí nejen nakupování, ale také bohatý kulturní program.

Dubaj

Nákupní centra se zpravidla otevřou v 9:00, některá v 10:00, a zavírají ve velice pozdních nočních hodinách. Obchůdky venku na ulici v době poledního odpočinku mají zavřeno mezi 13:00 a 16:00 a v pátek navíc mezi 11:30 a 13:00, jelikož nastává doba modliteb. V období Ramadánu, od půli srpna do půli září, otevírají prodejci až se západem slunce a zavírají o půlnoci.
 

Rady a zajímavosti

  • Platit za zboží můžete v dolarech nebo eurech. 
  • S obchodníky se domluvíte bez potíží anglicky.
  • V obchodech v Dubaji není možné koupit alkohol. 
  • Na ulici potkáte téměř samé automobily značky Toyota, jelikož mají v Dubaji velice nízkou prodejní cenu. 
  • Máte-li ráda pohodlí, dopravujte se po městě výhradně taxíkem.
  • Při cestování metrem dodržujte dopravní předpisy. V některých vagónech smí cestovat pouze ženy a děti (zejména vepředu soupravy), zbytek vagónů je smíšený. 
  • Za žvýkání v metru můžete dostat pokutu až 2 000 Kč.
 

Musíte vidět:

Mall of the Emirates
Čeká vás více než 450 obchodů světových značek a velkou výhodou tohoto centra je relativně nižší návštěvnost. Pořídíte zde veškeré vybavení do svého outfitu od velkých světových značek. Po nakupování si můžete zalyžovat v zastřešeném areálu Ski Dubai. Do galerie se dostanete červenou linkou metra a vystoupíte na zastávce Mall of the Emirates.

Dubai Mall 
V nákupním centru si prohlédnete 1 200 obchodů světových značek (Bloomingdale‘s, Debenhams, Lafayette), ale připravte se na neuvěřitelné množství lidí. Ideálně si na návštěvu vyšetřete 5 hodin a více. Záleží na tom, jak rádi nakupujete, a do kterých obchodů se plánujete podívat. Avšak i bez návštěvy krámků se zde zdržíte docela dlouhou dobu. Při nakupování můžete pozorovat zpívající fontánu, vystoupat na nejvyšší budovu světa Burj Khalifa nebo se zajít podívat k vodopádu. Po celý rok si zabruslíte v krytém stadionu. V kavárnách okolo fontány si vychutnáte vynikající kávu a zákusky. Nedaleko od moderní nákupní galerie se nachází moderní arabský trh Souk Al Bahar. Červená linka metra vás doveze až na zastávku Burj Khalifa / Dubai Mall, kde vystoupíte a budete následovat dav lidí putující přímo do obchodů.

Dubaj

Shopping festival
Od půlky ledna do půlky února se koná v Dubaji tzv. Shopping festival, při kterém nakoupíte maximálně výhodně díky velkým výprodejům.

Tradiční tržiště – Souq
Na tradičních tržnicích nejsou ceny pevně stanoveny, a máte prostor ke smlouvání. Na trzích najdete různé druhy koření, tkané koberce, beduínské šperky, zakoupíte kaviár či datle. Tržiště si žijí svým životem. Jsou to rušná místa, která ve vás nechají nezapomenutelný zážitek. Ve dne i v noci působí zcela jinak. Přes den uvidíte stánky a obchodníky, kteří se za každou cenu snaží prodat své zboží, turisty smlouvající o cenách, a kolem toho všeho mumraje panuje nesnesitelné vedro. V noci vás nadchnou malé osvícené uličky, okrášlené dřevěnými oblouky a nacpané lidmi k prasknutí. 

Gold Souq (Deira) a trh s kořením
Tento trh je spíše takovou turistickou atrakcí. Připravte se na vydatné smlouvání, přičemž výsledek bude stát rozhodně za to. Gold Souq je jedním z nejstarších v Dubaji, a pokud nemáte zájem o nákup zlatých šperků, zajděte se sem alespoň podívat. Určitě jste ještě nikdy neviděla pohromadě 200 obchodů se šperky natěsnané v jedné ulici. Nejvýhodnější akce na vás čekají během Shopping festival.

Ceny šperků se odvíjí dle ceny zlata za jednu unci a prodejci je denně aktualizují. Nejvhodnější doba pro výhodný nákup je mezi šestou a sedmou hodinou večer. Mezi zákazníky nepanuje nákupní špička a pro obchodníky začíná doba večerního smlouvání. Na trh se dostanete zeleným metrem do stanice Al Ghubaiba, odtud budete dále putovat k zálivu, kde si objednáte loďku Abra do oblasti Deira. Otevřeno bývá zpravidla do 22:00. Vedle zlatého trhu navštivte trh s kořením.

Al Karama Shopping Center
V tomto velkém nákupním středisku se koncentrují obchodníci prodávající napodobeniny snad všeho, co vás napadne – od kabelek, přes hodinky a boty, až po oblečení. Nezapomeňte smlouvat a nekupte nic, co nesrazíte na minimálně poloviční cenu. Zdatnější z vás to se smlouváním dotáhnou ještě dále. Červená linka metra vás doveze do zastávky ADCB. Al Karama Shopping Center není úplně u stanice metra. Zvažte, zda zvládnete v teplém počasí ujít kus cesty od stanice metra do obchodu nebo si raději vezmete taxi. 

Nákupy na letišti
Vydejte se do Duty Free zóny, kde vás uchvátí velké množství zboží za neuvěřitelně příznivé ceny.

Marina Mall
Ve čtvrti Dubai Marina se běžte podívat, pokud vám vybude čas, do malého nákupního centra se 130 obchody. Zaveze vás sem červená linka metra do zastávky Damac Properties.

Dubaj
 

Nejlepší rádkyně

Aktivita na WomenZone

TOPlist