Moderní toaleta je komfort a styl v jednom. Doma ji můžete mít i vy

Toaleta dnes již opravdu nemusí být nějaká stísněná nevzhledná místnost, kde uděláme to nejnutnější a rychle odcházíme. Naopak může být zhotovena v osobitém designu a se všemi moderními vymoženostmi, které zvyšují komfort užívání a hlavně hygienu. Pojďme se společně podívat na to, co by nemělo moderní toaletě chybět.

Začínáme výběrem správné mísy

Základem každé toalety je samozřejmě vlastní sanitární keramika. V tomto případě je to tedy WC mísa, která může mít několik provedení. U záchodu máme mísy s dolním a zadním vývodem, a to podle způsobu instalace a odvodu odpadu. Dále rozlišujeme:
 
  • Klasické mísy
  • Závěsné mísy

Právě zmiňované vývody těšíme zpravidla u klasické mísy, která se postaví a upevní na dlažbu. Stále populárnější však je závěsné WC, které má nádržku na vodu zabudovanou pod omítkou. Jedná se o čistší a elegantnější řešení. Počítejte však s tím, že zabudování takové toalety je poněkud náročnější a vyžaduje další stavební úpravy. Ne ve všech případech také musí být rozumně realizovatelné tedy záleží na konkrétních prostorách.

Moderní materiály a příslušenství

Pokud zařizujete moderní toaletu, tak ta má samozřejmě radu příslušenství. Mezi to zásadní, co má skutečně každý záchod, patří sedátko. Dnes již přitom nemusí jít o kus měkkého plastu, ale můžete si zakoupit produkty skutečně v kvalitním provedení. Většina používá duroplast nebo MDF. Můžete se setkat také s barevným provedením, které vaši toaletu udělají veselejší. Zde pak už záleží jen na vašem vkusu.

Nejdůležitější vlastností sedátka je ale samozřejmě jeho funkce. Bez něj by se nám totiž toaleta opravdu špatně používala. Moderní WC sedátko přitom dnes může být také samozavírací. Zvyšuje komfort při zavírání toalety, kdy třeba nehrozí, že bychom se zbytečně dotýkali mísy. Taková sedátka se zkrátka a jednoduše spustí pomocí postranních pístů. Dojde tak k plynulému zavření bez našeho významného přičinění.

Nejlepší rádkyně

Aktivita na WomenZone

TOPlist