Malování podle čísel: Malířkou se může stát každá

Už dlouho toužíte po tom, aby vaše malby vypadaly jako ty, které namaloval skutečný umělec, a ne dítě v mateřské škole? Každá v sobě máme kousek malířských dovedností, které je však zapotřebí se naučit, rozvíjet a aplikovat. V tom vám pomůže malování podle čísel. Nevíte, co si pod tím představit?

Malování podle čísel: Malířkou se může stát každá

Malování podle čísel

Sady na malování podle čísel byly vynalezeny v padesátých letech minulého století, kdy si jeden chytrý muž Dan Robbins vzpomněl, jak Leonardo Da Vinci učil své vlastní studenty pomocí velmi podobného konceptu. Myšlenka je, že umění může vytvářet kdokoli, stačí mu ukázat základní informace o barvách, tvarech a stylech, a odtud bude moci rozvíjet svůj vlastní přirozený talent. Je to skvělá metoda pro nácvik malování, protože je pomalá a metodická. Dozvíte se přesně, s kterými barvami malovat, jak proti sobě hrají, a dokonce i základy, jak správně držet a používat štětec.

Jak malování podle čísel funguje?

Malba se většinou provádí na plátně, kde je naznačen obrys kresby, která byla rozdělena na malé tvary, kde má každý z nich své číslo. Čísla odpovídají barvě, kterou byste měli použít. Kompletní sady obsahují vše, co potřebujete, takže stačí pouze přidat vodu.

Jak malování podle čísel funguje?

Výhody malování podle čísel

Kromě toho, že se z tohoto typu malování stal v poslední době fenomén, jehož výrobci zažívají doslova „žně“, jeho výhody jsou také mimo jiné zdraví přínosné. Malováním snížíte stres, zabavíte se a zároveň naučíte se malovat.

Buduje důvěru

Někdy může být skličující pohled na prázdnou stránku před vámi s očekáváním, že musíte vytvořit něco skvělého. Sledováním systému malování podle čísel můžete zlepšit své dovednosti a pozorovat, jak roste vaše sebevědomí. Poté, co vytvoříte několik číselných děl, budete mít lepší pocit, když se pokusíte něco vytvořit sami.

Rády byste si namalovaly nějaký obraz slavného umělce?

Naučí barvy

Ti, kteří se o umění nezajímají, se dívají na barvy jako na jednoduché věci a nevidí jejich vzájemný vztah. Malování podle čísel učí, že barvy nejsou jen jednotlivé odstíny, ale že všechny dokážou fungovat společně. Barva sama o sobě bude vypadá velmi odlišně od jiné, ale když vedle sebe dáte několik barev, můžete sledovat vzájemné efekty.

Světlé a tmavé hodnoty

Jednou z nejdůležitějších věcí, které se studenti umění musí naučit, je koncept světla a tmy a způsob, kterým obraz vytváří různé hodnoty. Malování podle čísel zvýrazňuje světlé a tmavé oblasti pomocí jejich systému číslování a je skvělým studijním nástrojem pro zjišťování, které části kam směřují.

Umožňuje kreativní kontrolu

Jakmile si budete svou malbou jisti, můžete nad kreativitou převzít kontrolu. Můžete experimentovat s typy tahů štětce nebo vyzkoušet nové barvy a zjistit tak výsledky.

Malování podle čísel

Co všechno lze malovat?

Rády byste si namalovaly nějaký obraz slavného umělce? Malujte jako Van Gogh, jen do toho – teď už vám nic nebrání. Pokud nejste příznivci uměleckých obrazů, namalujte fotografii dle vašeho výběru. Možnosti jsou neomezené, a dokonce je uvítají i děti a jejich rodiče.

Tvořivému a kreativnímu člověku by se mohlo zdát neintuitivní sledovat takový systematický přístup k učení umění, ale existuje spousta výhod, které z něj plynou. Jako student se musíte naučit základy umění a malby, abyste vytvořili něco hodnotného, malby pomocí čísel jsou úžasnou výukovou metodou, která vás provede malířským začátkem.

Důvěra a spokojenost, které získáte při vytváření svého prvního obrazu, vás posune k vytváření svých vlastních děl. S některými základními znalostmi o tom, jak fungují odstíny, barvy a tvary, budete lépe vybaveni pro vytváření vlastních výtvorů.

Nejlepší rádkyně

Aktivita na WomenZone

TOPlist