Má vaše miminko problémy s bolestí bříška?

Okamžik, kdy se vám narodí syn nebo dcera, je rozhodně tím nejkrásnějším, který jenom může existovat. Pamatujte však na to, že narození dítěte není jenom radost, protože od dané chvíle přicházejí na řadu také četné starosti. Zvláště ve chvíli, kdy váš potomek začne trpět bolestmi bříška. V takovém případě může jít o mnoho příčin a tu pravou nejlépe odhalí lékař. My připomeňme, že velmi častým původcem bolesti je to, že dětský organismus ještě neumí dobře trávit laktózu. Pokud vás daná oblast zajímá, zjistíte víc na Detskekoliky.cz. Zde se například dozvíte i to, že tento problém může postihovat až čtvrtinu kojenců, stejně jako to, že u některých jedinců dokáže přetrvat až do současnosti.

Jaké jsou nejznámější projevy tohoto problému?

To, že vaše dítě nedokáže trávit laktózu, může být celkem přirozeným jevem, jelikož jeho organismus nemusí být plně přizpůsoben klasické stravě. U většiny však stačí běžný vývoj a problémy jsou pryč. A jak se tyto zdravotní komplikace přesně projevují? Jsou to hlavně:
 
  • Bolesti bříška
  • Křeče a nadýmání
  • Průjmy

To vše může mít za následek to, že si dítě s laktózou ve své stravě neporadí. Naštěstí musíme říci, že v dnešní moderní době existuje řešení, a to vcelku jednoduché. Využívá ho mnoho maminek nejenom u nás, ale dá se říci, že po celém světě.

Doplňte do stravy speciální enzym

Jedná se o enzym nazývaný jako laktáze. Ten je unikátní v tom, že dokáže plně nahradit ty enzymy, které v dětském organismu chybí. To zajistí, že i laktóza bude bez problémů trávena a vy tak nebudete muset řešit nutnost přecházet na jinou stravu. Pokud vás daný problém zajímá více, potom neváhejte a přečtěte si o intoleranci laktózy ještě několik dalších faktů. Třeba to, že zmíněná laktáze je běžně k dostání, není nijak drahá a tak je ideální mít ji připravenou v domácí lékárničce třeba už na tu chvíli, kdy se dítě narodí.

Nejlepší rádkyně

Aktivita na WomenZone

TOPlist