Levné letenky pro každého jsou snadno dostupné

Milujete cestování a už se vám nechce trmácet se vlakem, autobusem, nebo třeba vlastním vozem? Potom zvolte letadlo. Kromě toho, že je to forma cestování, která je pohodlná a rychlá, bychom neměli zapomínat ani na to, že vás potěší i ceny letenek. Letecká doprava už dávno není tak finančně nedostupná, jako tomu bylo v jejím začátku. Společně vám dáme několik tipů na to, jak si levné letenky snadno zajistit.

Kde nakupovat? Nejlépe online

Důležité je také vědět to, kde byste měli letenky nakupovat. Žijeme v moderní době a tak musíme říci, že ideální volbou je cesta, která je spojená s nákupem na internetu. Díky tomu si můžete své letenky nejenom zarezervovat, ale i zaplatit prostřednictvím internetu. Pokud hledáte levné letenky online, není vždy správnou volbou navštívit jenom web konkrétní letecké společnosti. Konkrétní vybranou trasu totiž mohou obsluhovat i letadla jiných společností, u kterých je možné mít cenu ještě nižší. Jak ji najít? Dobré je využít srovnávače letenek, pomocí kterých jednoduše zjistíte všechny možnosti, které se vám nabízejí. Stačí jenom nastavit správné parametry vaší cesty, jako je:
 
  • Odletové a příletové letiště
  • Termín odletu
  • Termín návratu
 

Podívejte se i na nejbližší dny

Máte vybraný konkrétní termín, kdy chcete odlétat a kdy chcete přilétat? Pokud ano, doporučujeme se při koupi letenky podívat i na to, jak jsou na tom ceny i několik dní předem, nebo několik dní potom. Pokud nejde o cestu, se kterou je spojený již pevný program, může být dobré přizpůsobit daná data tomu, aby byla cena co možná nejnižší. Jako příklad můžeme uvést letenky do Francie. Zde hraje roli nejenom to, v jaký den letíte, ale třeba i to, v jakou denní nebo noční hodinu poletíte. I toto je dobré brát při výběru v potaz. Ušetřit lze třeba i několik desítek procent, což mohou být celkem příjemné stokoruny, které se vám hodí na jiné utrácení.

Ušetřit můžete ve chvíli, kdy zvolíte ideální parametry letu

Nezáleží jenom na tom, s jakou leteckou společností letíte. Roli mohou hrát i konkrétní parametry letu. Pokud hledáte letenky levně, nemusí být vždy spojeny jenom s přímým letem. I když toho nalétáte více, může být výsledná cena nižší. Stejně tak myslete i na několik dalších věcí, kam bychom měli zařadit:
 
  • Rezervaci zpátečního letu
  • Odletové a příletové letiště
  • Konkrétní třídu v letadle

Pokud se spokojíte s menším letištěm, menším letadlem a základní třídou, opět není problém ušetřit zajímavé finanční prostředky. Zvláště u turistických letů je možné daných pár hodin ve vzduchu bez problémů vydržet. Pokud jde o lety delší, už je to na zvážení každého cestovatele. Ne každý se chce přes 10 hodit tísnit na malém sedadle.

Rezervujte s předstihem

First minute není jenom pojem, který je spojený s nabídkou zájezdů cestovních kanceláří. Jedná se o pojem, se kterým se setkáte také v rámci letenek. Dnes platí, že čím dříve si let rezervujete, tím nižší cenu získáte. S blížícím se odletem už mohou ceny výrazně stoupat. Pokud letadlo není plné, může se objevit i last minute nabídka, ale to není příliš obvyklé a proto na ni nespoléhejte. Pokud i vy chcete na letenkách ušetřit, plánujte výlet s dostatečným předstihem.

Co si berete s sebou?

Cenu letenky ovlivňují i vaše zavazadla. U nízkonákladových obvykle platí, že ta kabinová jsou zdarma – pokud dodržíte hmotnost a rozměr. Cokoliv si berete navíc, může být standardně odbaveno. A to už se neobejde bez nutnosti platby. Ta nemusí být nutně nijak malá. Proto pokud cestujete jenom na pár dní, myslete na to, že by vám menší palubní zavazadlo mělo stačit. U delší dovolené tomu může být pochopitelně trochu jinak a zde už se bez většího kufru obvykle obejdete jenom velmi těžko.

Nejlepší rádkyně

Aktivita na WomenZone

TOPlist