Letošní denim trendy: Proměňte se v elegantní dámu i rebelku

Jak si letos nevykoledovat módní faux-pas? Stačí trochu koukat kolem sebe, inspirovat se a nelpět za každou cenu na obsahu své šatní skříně. Nabrat odvahu ji trochu provětrat, kousky, které jsou passé poslat do druhého kola a vyměnit je za jiné, nové trendy. Co by vám letos nemělo ve skříni chybět?
 

K šedým skinny i straight džínám pasují lodičky na podpatku

Denim patří mezi nadčasovou klasiku, která má tisíce podob. Tak proč to letos nezkusit trochu jinak. Jestli máte spoustu modrých džín, co jedny z nich vyměnit za zbrusu nové v jiné barvě? Esprit vám ukáže jak na to. Sami poznáte, že šedý denim působí mnohem elegantněji než jeho modrý kolega. Zatímco modrý denim je spíše volnočasovou záležitostí, šedé strečové denimky, ať už skinny nebo straight můžete směle doplnit lodičkami na vysokém podpatku a elegantním topem nebo halenkou a vyrazit do společnosti. Džíny do společnosti totiž už dávnou nejsou tabu. Najdete modely, které si v ničem nezadají s klasickými kalhotami, jsou šik a směle je můžete vzít klidně i na podnikový večírek. Nyní berou společenská setkání ztečí dokonce i tepláky - i ty mohou mít elegantní střih blížící se společenským kalhotám a mimořádně kvalitní materiál, který odolá i praní v pračce. Tytam jsou doby modrých pytlů s vytahanými koleny.
 

Je libo děravé kalhoty nebo raději etno?

A co rebelky? Nechcete-li nechat vnutit postavení dámy a raději zůstanete u obyčejné holky z ulice, jsou tu pro vás strečové šedé džíny s poničeným vzhledem, tedy s dírami. Nazout šedé kecky a jde se ven! V kurzu je z látek také lyocell (látka z celulózových vláken). Co takhle lyocellové šaty se vzhledem denimu?  Ležérní elegance a pohodlí nade vše. Protože je pořádně horko, určitě by to chtělo pořídit i nějaké šortky nebo krátkou sukni nad kolena. Klidně to může být také denim, a to modrý. Aby to nebyla žádná modrá nuda, značka Esprit představuje třeba denim sukni s etno výšivkou nebo šortky s patchwork aplikací nebo šněrováním.
 

Sedmdesátky se vrací

"Out" nebudete ani s džínovým overalem nebo propínacími šaty či sukněmi. Ostatně nejde o nic nového, jenom o potvrzení, že móda se vrací ve vlnách as všechno už jednou kdysi bylo. Propínací šaty a sukně totiž patří mezi retra ze 70. let 20. století. Prostě nic nového pod sluncem. Můžete je mít v dlouhém i krátkém provedení - to už je na vás, co vám více vyhovuje. Když se nebojíte vystavit své dlouhé nohy, sáhněte klidně i po mini variantě.  A čím denimové sukně nebo kalhoty doplnit? Výborně vypadají třeba vzorované topy z lehkého šifonu, které jsou vzdušné a příjemné. Mohou mít různý potisk včetně třeba květiny a jsou lehoučké, takže se v nich nebudete potit ani v tom největším horku.
 

A jak jste na tom s barvami?

O modré a šedé u denimu už jsme mluvili, ale pochopitelně by byla otrava, kdyby to byly jediné barvy letošního léta. Samozřejmě, že tomu tak není. Horkým měsícům vévodí spousta barev, ale mimořádná je letos žlutá a zlatá. Citrónově žlutá působí svěže, dodává energii. Zlatá potom vévodí módě do města. Zlaté kalhoty, topy, ale i doplňky jako kabelky, sandálky, opasky, šátky a šály se dají fantasticky kombinovat. Výborně vypadají s bílou, tmavě i světle šedou, evergreenem se stávají s modrým denimem. Báječně vypadá potisk na zlaté. Drobné kvítky, malé motivy... Chcete-li, aby zlatá maximálně vynikla a byla opravdu dominantní, zkombinujte ji s elegantní černou. Trochu výstražné, ale dokonalé barevné ladění, které bude vypadat výborně.
 

Nebojte se vzorů a kontrastu

Odpočívá vám ve skříní pár triček, halenek či šatů s jemnými proužky? Potom určitě zajásáte, když zjistíte, že jsou opět in. Můžete je směle vytáhnout ze skříně. A máte-li proužky opravdu rádi, stojí zato svoji kolekci rozšířit. Kromě toho jsou v kurzu i grafické motivy, ať už na svetru, nebo šatech. Nebojte se toho, že jsou dost výrazné. Když zvolíte doplňky, které je nepřebijí, ale ještě více podtrhnou, bude to vypadat opravdu dobře. Pamatujte jenom na to, že vzory byste neměli kombinovat s dalšími vzory. Jednobarevné jsou lepší a klidně se nebojte ani opravdu výrazných a sytých barev jako je třeba červená. Tyto barvy v kombinaci s grafickými motivy vypadají lépe než unyle tlumené barvy – ty mohou dokonce grafický vzor i dokonale pohřbít. Syté barvy naopak vytvoří kontrast, který působí výrazně. 

Nejlepší rádkyně

Aktivita na WomenZone

TOPlist