LEGO už 60 let probouzí v dětech zvídavost a talent

Taky máte spojené dětství se stavebnicí LEGO jako my? Určitě ano. A starší ročníky možná pamatují i na to, jak jejich rodiče stály dlouhé fronty v hračkářství. To když tam dorazilo pár v té době vzácných stavebnic. Mít LEGO, to bylo tenkrát něco!

A jistě vzpomínáte i na to, že k nejvytouženějším dárkům pod vánočním stromečkem patřila krabice s barevnými kostičkami. A k dárkům, které dětské oči rozsvítí úplně nejvíc, patří LEGO dodnes.

Není divu: na každého člověka na světě, a to je nás přes 7 miliard, vyjde na 60 vyrobených kostek této slavné stavebnice. Tak je oblíbené. LEGO je prostě fenomén, na kterém vyrůstají další a další generace dětí. Proč tomu tak ale je?

Stavebnice LEGO není jen další hra, která dítě zabaví. LEGO děti totiž milují. Už ty nejmenší. Protože jim pomáhá poznávat tvary a barvičky. Učí je budovat a stavět. Podněcuje jejich fantazii. Protože prakticky vše, co si děti vymyslí (a určitě samy nejlépe víte, na co všechno přijdou), jim stavebnice umožní postavit a prožít tak neuvěřitelná dobrodružství. A to už od nejútlejšího věku. Protože LEGO myslí i na úplně nejmladší prcky.

Lego

LEGO DUPLO – to jsou první čísla a písmena 

Jsou barevné a veselé. Kostky LEGO DUPLO jsou dvakrát tak velké jako kostky běžné, které určitě znáte. Proto se lépe hodí do ještě neobratných prstíků malých človíčků. Drobné dětské prsty teprve získávají obratnost a jistotu při stavění stále složitějších a složitějších domečků a věcí. Uvidíte, jak u dětí s tím, jak do sebe kostky zapadají, poroste i jejich chuť ke stále odvážnějšímu stavění. LEGO je naučí první čísla i první písmena. A jak se budou měnit dětské dovednosti, změní se i stavebnice, se kterými si děti hrají. Nebojte, základní kostky LEGO DUPLO potom nevyhodíte do koše. Děti je použijí i do složitějších staveb. Třeba do LEGO city.

Lego Veselé Kostky

LEGO City naučí děti poznávat svět

Představte si to, že své děti vezmete jeden den do ulice, kde se stavějí nové domy. Potom na návštěvu hasičské zbrojnice. Nebo na letiště, odkud do nebe startují obrovská letadla. Že na to vše nemáte čas, protože jste v jednom kole? Díky stavebnicím z řady LEGO City se tam ale vaše děti podívají. Hračka jim poskytne šanci k mnoha dobrodružstvím a také poznání, jak skutečný svět funguje a jak je proměnlivý. Poznají nové zaměstnání a profese a naučí se, jak fungují lidské kolektivy. A spoustu nových her.

Lego Benzinová pumpa

LEGO Friends přinesou první povinnosti a úkoly

Heartlake je město postavené z LEGO kostek. A je jako stvořené pro další dobrodružství. Jaká to budou? To záleží jen na vašich dětech. Hračky z řady LEGO friends spojují klasické stavebnice s novými dobrodružstvími. K těm děti zve i pětice nových kamarádů z kouzelného města Heartlake. Spolu budou ale také chodit na nákupy, pečovat o zvířátka a naučí se pro přátele z LEGO Friends uspořádat piknik nebo oslavu. Uvidíte, že vaše děti budou tyto „povinnosti“ bavit dlouhé hodiny.

Všichni chceme, aby naše děti prožily harmonické dětství. A aby byly také zvídavé, šikovné a zručné. Všechny tyto vlastnosti v sobě nejsnadněji objeví pomocí hry a oblíbené hračky. Kupte dětem správný dárek, uvidíte, že jste pro ně zvolili tu nejlepší budoucnost. K nákupu doporučujeme specialistu na Lego e-shop VeseleKostky.cz.

Nejlepší rádkyně

Aktivita na WomenZone

TOPlist