Krátký pohled do historie erotických pomůcek

Erotické pomůcky sice byly po dlouhou dobu tabu, na druhou stranu se jejich používání datuje daleko do historie. Podívejme se tedy na tuto oblast optikou minulosti i současnosti.
Erotika v historii

Erotické pomůcky včera a dnes

Ačkoli jsou nejrůznější „pomocníci“ do postele spojovány s moderní dobou a sexuální revolucí, ve skutečnosti jsou staří takřka jako lidstvo samo. První erotické pomůcky toho pochopitelně neuměly ani zdaleka tolik, co dokáží v současnosti, i proto je srovnání historie s dneškem velmi zajímavé.
 
  • Afrodiziaka jsou známa prakticky ze všech dob a kontinentů, přičemž se mnohdy jednalo o vskutku bizarní látky. V současné době již ale není potřeba experimentovat, neboť si lze pořídit afrodiziaka v mnoha variantách, a to např. v sexshopu Erodream.cz. 
  • Historie vibrátorů je rovněž velmi pestrá. Některé nálezy z pravěkých jeskyní dokonce dávají tušit, že už v době ledové mohly být „společníky“ tehdejších žen. Nevíme, jak se na to dívali jejich pravěcí protějšci, každopádně dnes patří vibrátory mezi vůbec nejširší oblast erotických pomůcek. 
  • První kondomy byly používány již ve starověkém Egyptě, a to před více než 3 tisíci lety! Od té doby samozřejmě jejich vývoj značně pokročil, takže aktuálně už nejsou z lněného plátna, ale z latexu. Vzhledem k tomu, že existuje pestrá nabídka kondomů, pro alergiky jsou navíc k dispozici i bezlatexové varianty.
  • Zmínky o nafukovacích pannách pocházejí již z 18. století. Aktuálně přitom tyto umělé ženy vypadají velmi reálně, o čemž svědčí nedávný případ z Turecka, kde se z topící ženy „vyklubala“ nafukovací panna. Pro ženy je navíc dobrou zprávou, že si lze pořídit i nafukovací panáky!

Nejlepší rádkyně

Aktivita na WomenZone

TOPlist