Kolagen recenze: to, co změní Váš vzhled

O kolagenu dnes mluví každý. Najdete ho téměř všude, od doplňků stravy až po anti-aging krémy. Většina zákazníků uvádí, že je to zázračný produkt, který dokáže změnit váš vzhled a zlepšit Vaše zdraví. Recenze na kolagen ze strany zákazníků jsou vždy jen pozitivní. Je tomu skutečně tak? Pojďme to zjistit.

Kolagen recenze: to, co změní Váš vzhled

Co je to kolagen?

Zjednodušeně řečeno je to bílkovina, která tvoří základ pojivové tkáně. Kolagen tvoří přibližně třetinu všech bílkovin v našem těle. Je klíčovou součástí kloubů, kostí, šlach, vlasů, kůže a nehtů. Kromě toho kolagen tvoří stěny žil, tepen a kapilár. Při nedostatku kolagenu se pokožka stává tenčí a sušší. Proto je důležité udržovat v organismu vysokou hladinu kolagenu.

Proč bychom měli užívat kolagen?

S přibývajícím věkem se naše rezervy kolagenu vyčerpávají. Syntéza kolagenu se přirozeně zpomaluje. To vede k prvním příznakům stárnutí – pokožka se ztenčuje a ztrácí pružnost, tvoří se vrásky, kosti jsou křehčí a klouby méně pohyblivé. Doplňování kolagenu podporuje syntézu dalších bílkovin, které zlepšují stav pokožky. Například elastinu a fibrilinu.

Kolagen recenze: to, co změní Váš vzhled

Na co má kolagen vliv?

Kolagen působí na kůži, klouby, svaly a kosti. Proto jsou recenze na kolagen vždy pozitivní – tato bílkovina může doslova změnit váš vzhled. Mezi vědecky prokázané výhody kolagenu patří:
 
  • zlepšení stavu pokožky a vlasů
  • léčba zánětů v kloubech a ochrana chrupavčité tkáně
  • přirozená obnova tkání při poranění: škrábance, rány, popáleniny
  • zpevnění kostí
  • zvýšení pevnosti nehtů           

Jaké jsou recenze na kolagen?

Lidé z celého světa uvádějí, že pleť je po jeho použití hydratovanější a pružnější – kolagen dokáže obnovit i stárnoucí pleť! Toto píše jedna z účastnic studie skupiny německých vědců: "Moje pleť se stala mnohem pevnější. Přátelé mi dokonce pochválili mou omlazenou pleť! Netušila jsem, že lze tak jednoduše změnit svůj vzhled!“

Zajímavé jsou také recenze sportovců na kolagen. Uvádějí, že kolagen přispívá k rychlejšímu budování svalové hmoty. Toto je komentář jedné osoby ze studie: "Díky kombinaci silového tréninku a suplementace kolagenem jsem nyní v lepší fyzické kondici.“  Další účastník také poskytl zajímavou zpětnou vazbu: "Po měsíci užívání kolagenu se mi snížila bolest kloubů. Nyní mě při sportu nic netrápí".

Kolagen je oblíbený zejména u příznivců krásných rukou a manikúry, protože tato bílkovina nejenže činí pleť pružnější, ale také zlepšuje stav nehtů. Podle referencí jsou nehty hladší a rovnější. Jak vidíte, všechny recenze na kolagen jsou pozitivní, jelikož tato složka zlepšuje nejen Váš vzhled, ale i zdraví a kondici.

Jaké jsou výhody hydrolyzovaného kolagenu?

- Hydrolyzovaný kolagen se na rozdíl od kolagenu získaného z přírodních zdrojů rychle vstřebává, a proto je obzvláště účinný pro zachování zdraví vlasů a nehtů.
- Univerzálnost. Hydrolyzovaný kolagen lze přidávat do různých pokrmů a nápojů, díky čemuž je jeho použití snadné a praktické.
- Vysoká koncentrace. To má výhodu v tom, že zlepšuje účinek kolagenu 5-6krát ve srovnání s kolagenem, který získáváme z potravin.
- Snadné skladování. Kolagenový prášek si dlouho zachovává své vlastnosti, takže jej lze snadno skladovat doma.

Jsou spotřebitelé s hydrolyzovaným kolagenem spokojeni?

Recenze na hydrolyzovaný kolagen jsou vždy pozitivní. Díky vysoké koncentraci je tato modifikace kolagenu mnohem účinnější, protože se v těle vstřebává mnohem rychleji. Když japonští vědci v roce 2017 prováděli studie o účincích hydrolyzovaného kolagenu na organismus, zaznamenali, že u všech subjektů došlo k posílení cévní stěny. Kolagen chrání tepny před velkým nahromaděním tukových usazenin, které mohou omezovat průtok krve do srdce.

Fanoušky kolagenu jsou i čeští uživatelé. Jedna z návštěvnic pražského fitness klubu o něm píše: "Hydrolyzovaný kolagen si přidávám každé ráno do smoothie a už po 2 týdnech jsem viděla výsledky. Rychleji nabírám svalovou hmotu, takže se mohu rychleji dostat do formy na plážovou sezónu!" Proto jsou recenze na hydrolyzovaný kolagen vždy dobré – uživatelé zaznamenávají zlepšení fyzické kondice již během dvou týdnů.

Má hydrolyzovaný kolagen nějaké vedlejší účinky?

Velkou výhodou kolagenových doplňků je, že jsou považovány za bezpečné pro většinu lidí a nemají prakticky žádné kontraindikace. Samozřejmě je třeba zvážit kvalitu a zdroj kolagenových doplňků. Při výrobě některých se používají běžné potravinové alergeny – vejce, kravské mléko, ryby, mořské plody, ořechy, pšenice a sója. Před užíváním takových přípravků byste proto měli vždy pečlivě zkontrolovat jejich obsah.

Který kolagen si mám vybrat?

V současné době je na trhu široký výběr výrobců kolagenu. Vždy se pečlivě podívejte na složení a konzistence směsi. Pokud se podíváme na to, jak čeští spotřebitelé kolagen vybírají, zjistíme, že recenze na Golden Tree kolagen komplex jsou vždy nejlepší. Uživatelé zaznamenávají nejen zlepšení pleti a vlasů, ale také snížení bolesti kloubů a podporu zdravé svalové hmoty. Velkým plusem Golden Tree kolagen komplexu je, že obsahuje také oxid křemičitý, díky němuž se klouby postupem času méně opotřebovávají.

Nejlepší rádkyně

Aktivita na WomenZone

TOPlist