Kam vyrazit do Chorvatska na last minute? Tipy na nejoblíbenější oblasti

Chorvatsko přiláká každoročně více jak čtyři a půl milionů Čechů, což není nijak překvapivé, protože nabízí nádherné páže, průzračné moře a velmi příznivé ceny. Také leží v příjemné dojezdové vzdálenosti a není nutné kupovat si letenky, protože se dá využít vlastní doprava nebo jízda vlakem či autobusem. Chystáte-li se letos do Chorvatska, ale nevíte, kterou oblast navštívit, nechte se inspirovat našimi tipy.

Kam vyrazit do Chorvatska na last minute? Tipy na nejoblíbenější oblasti

Chorvatsko last minute? Ušetříte více peněz

Protože dovolená v Chorvatsku se vyplatí, není špatné počkat si na last minute nabídky a ušetřit ještě pár korun navíc. V rámci nabídek Chorvatsko last minute můžete narazit na ubytování levnější o deset, ale třeba i o padesát procent, což se vám rozhodně vyplatí.
 

Makarská riviéra je sázkou na jistotu

Hledáte turistickou destinaci, která vás nadchne bílými oblázky na téměř nekonečných plážích a nádherným a čistým mořem? Makarská riviéra, jež leží ve střední Dalmácii a je pojmenována pole přístavního města Makarska, nabízí nádherné výhledy na pohoří Biokovo, skvělou gastronomii, vyžití pro sportovní nadšence, bohatý kulturní program a řadu lodních výletů do blízkého i vzdáleného okolí. Symbolem Makarské riviéry jsou borovicové lesy, v jejichž stínu se můžete schovat přes poledne a ochránit se tak před ostrými slunečními paprsky.
 

Dovolená na ostrově

Chorvatsko je dobře známé tím, že kromě pevninské části k němu náleží stovky ostrovů. Stačí si vybrat, který z nich chcete navštívit a vyrazit na ostrovní dovolenou. Největší ostrovy mají rozlohu stovek kilometrů čtverečních, ty menší desítek. Záleží tedy na vás, zda chcete strávit svůj pobyt na velkém ostrově, kde to žije, nebo si naopak vychutnat dostatek soukromí a klidu na ostrůvku, jenž obejdete kolem dokola za jedno odpoledne.
 
Každý z chorvatských ostrovů je něčím jedinečný. Kupříkladu na ostrově Pag musíte ochutnat místní specialitu - pažšký sýr. Ostrovy Hvar, Korčula, Vis a Krk jsou zase známé díky chutným místním vínům. Jednoduše řečeno, kamkoliv v Chorvatsku zavítáte, čekají na vás skvělé pokrmy i nápoje.
 

Národní park Plitvická jezera

Místem, jenž nesmíte při své návštěvě Jadranu minout, jsou Plitvická jezera. Nacházejí se v oblasti Lika a jedná se o celkem 16 jezer, která jsou navzájem propojena vodopády a fotogenickými kaskádami. Od roku 1979 jsou Plitvická jezera zapsána na seznamu světového přírodního bohatství UNESCO.
 
Abyste si návštěvu NP Plitvická jezera opravdu vychutnali, vyplatí se v nich strávit celý den. Ideálně i s průvodcem, protože ten vám sdělí spoustu zajímavostí i faktů a provede vás těmi nejlepšími trasami. V blízkosti jezer se nachází celá řada ubytování, tudíž máte možnost prohlídku zahájit skutečně ihned po snídani a z návštěvy tak vytěžit co nejvíce.
 

Dubrovník

Dalším oblíbeným místem je historické město Dubrovník, jenž posloužilo také filmařům oblíbeného seriálu Hra o trůny. V Dubrovníku se nacházejí pozůstatky historické pevnosti, paláce, kostely i muzea. Během roku se ve městě koná řada kulturních akcí, například filmový festival, hudební festival i slavnosti spojené s tanečními vystoupeními. Nádherný pohled na město si vychutnáte z kopce zvaného Srđ na nějž se dostanete lanovkou. Z Dubrovníku si můžete na památku odvézt náramky, náušnice, anebo láhev místního vína.
 
Letní dovolená v Chorvatsku je sázkou na jistotu. Pokud si počkáte na last minute nabídky, rozhodně nebudete litovat a na svém pobytu ještě více ušetříte. Kromě krásného moře na vás u Jadranu čekají kilometry pláží, panenská příroda a skvělá místní kuchyně, které rozhodně přijdete na chuť.

Nejlepší rádkyně

Aktivita na WomenZone

TOPlist