Jaro u vás doma - vyzdobte si interiér jarními dekoračními látkami

Když je jaro v plném proudu, měla by i vaše domácnost po zimě rozkvést a ožít. K tomu se výborně hodí jarní dekorační látky, se kterými můžete vytvářet doslova kouzla. Jaké jsou ty nejoblíbenější vzory jarních látek a na co je můžete využít?

Jaro u vás doma - vyzdobte si interiér jarními dekoračními látkami

Veselé jarní látky vám budou dělat radost

Venku se otepluje, všechno se začíná zelenat a květy zaplavují zahrady, louky i lesy. Zkuste trochu jarní svěžesti vnést i do vašeho domova. Krásně vám k tomu poslouží jarní dekorační látky.

Mezi nejoblíbenější jarní látky patří samozřejmě ty s motivem květin. Květované dekorační látky se vzorem lučního kvítí, rozkvetlých lilií, růží, fuchsií, bramboříků, kopretin, macešek, hortenzií, levandulí a mnoha dalších květů najdete v nabídce společnosti Dekoratex.

K jaru patří samozřejmě i období Velikonoc. Dekorační látky se zajíčky, kohoutky, slepičkami i malovanými vajíčky vám ale nemusí dělat radost jen o velikonočních svátcích, ale klidně celé jaro a léto.

Zapomenout byste neměli ani na jarní látky s motivy zvířátek. Ty si oblíbí hlavně vaše děti. Co třeba látky s motivem koní, pejsků nebo motýlů?

Proč byste měli sáhnout po bavlněných dekoračních látkách?

Při výběru dekoračních látek se zaměřte i na metráž a materiál. Klasicky se dekorační látky prodávají na metráž, ale pokud nepotřebujete velké množství látek, poohlédněte se po zbytcích jarních látek. Vyjdou vás mnohem levněji a tvořit se z nich dá stejně jako z metrážových látek.

U materiálu volte nejlépe bavlnu. Bavlněné dekorační látky se velmi dobře zpracovávají, jsou poddajné a při šití vám nebudou v šicím stroji podkluzovat. Látky z bavlny jsou navíc krásně měkké, příjemné na dotyk a krásně prodyšné.

Jaro u vás doma - vyzdobte si interiér jarními dekoračními látkami

Vyzkoušejte naše tipy na jarní dekorace

Vykouzlit doma jarní atmosféru není nic těžkého. Z jarních dekoračních látek si můžete ušít nové povlaky na polštářky, na stůl můžete vyrobit ubrus i prostírání s jarními motivy a do oken pověsit nové záclonky.

Pokud si troufnete na odvážnější výrobky, určitě si vyzkoušejte ušít jarní látkový věnec, který vám vydrží jako ozdoba dlouhé roky.

Dětem můžete z jarních látek vyrobit roztomilá zvířátka nebo taštičky, do kterých si mohou schovávat různé poklady.

Z jednobarevných bavlněných látek v pastelových odstínech žluté, růžové, oranžové, zelené, modré, červené nebo béžové můžete vyrobit látkové květiny, které vám jen tak neuvadnou.

Užijte si jaro se vším všudy. Vyzdobená domácnost, do které okny svítí jarní paprsky slunce, vám zvedne náladu. Nasávejte jarní atmosféru společně s celou rodinou.

Náš tip: Chcete překvapit vaše nejmenší? Zužitkujte zbytky dětských láte

Nejlepší rádkyně

Aktivita na WomenZone

TOPlist