Jakých dárků se letos na Vánoce vyvarovat?

Každý to zná – rozbalí pod stromečkem dárek, usmívá se a děkuje, ale už předem ví, že ho nikdy nepoužije. Ví, že dárek skončí na dně šuplíku, případně přemýšlí, komu by ho mohl dát. Pokud nechcete, aby vaše dárky čekal takový osud, čtěte dál.

Kosmetické balíčky jsou tabu. Většinou…

„Já přeci nic nepotřebuju.“, je nejčastější odpověď maminek, babiček a dědečků, když se jich zeptáme, co by si přáli pod stromeček. Tím nás donutí k zoufalým krokům, které vedou často do drogerie, kde jim koupíme pěnu do koupele, kosmetický balíček, případně teplé ponožky.

Kosmetický balíček je dárek, kterým dáváte najevo, že jste si už vážně nevěděli rady. Samozřejmě to ale neplatí ve všech případech. Pokud se jedná o balíček kosmetiky oblíbené značky pro vaši kamarádku, je taková volba naprosto v pořádku.

Tip: Pokud chcete být letos originální a překvapit své blízké opravdu originálními vánočními dárky, hledejte inspiraci online. Na www.vanocni-darky.cz najdete spoustu tipů na dárečky pro muže, ženy i děti. Vybírat můžete podle ceny, osobnosti nebo zájmu daného člověka.

Adrenalinový let letadlem - skvělý dárek pro příteleKdyž to myslíte dobře, ale zkrátka šlápnete vedle…

Stane se to každému. Pečlivě vyberete dárek, který ale nesklidí vůbec žádný úspěch. Příčinou je často špatný odhad situace nebo vkusu daného člověka.

Pokud si volbou dárku nejste jisti, vždy se zkuste s někým poradit. Pokud třeba vybíráte dárek pro přítele a máte strach, že se netrefíte do vkusu, poraďte se s jeho kamarádem – určitě vám dobře poradí a možná vám dá tip na ještě lepší vánoční překvapení.

Zde platí – víc hlav víc ví.

Tip: Vybrat dárky, ze kterých se pod stromečkem vaši blízcí upřímně zaradují, je někdy pořádná fuška. Pokud se chcete vyhnout vánočnímu faux-pas, ale nápady ne a ne se dostavit, zkuste se inspirovat třeba na www.vanocni-darky.cz!

Když neodhadnete cenu

Nepříjemná situace může také nastat, když neodhadnete, za kolik je vhodné dárek pořídit.

Darovat vtipný hrneček někomu, od koho dostanete luxusní hodinky, nebývá dvakrát příjemné ani jedné straně. Než s nákupem dárečků začnete, zkuste se s přáteli domluvit na cenové hladině. Budete mít jistotu, že jste naladěni na stejné vlně.

Tip: Můžete si letos s přáteli předávání dárečků udělat zábavnější. Zkuste si dát cenovou hladinu třeba extrémně nízkou a pobavit se nad vtipnými drobnostmi, které si navzájem pořídíte.

Nejlepší rádkyně

Aktivita na WomenZone

TOPlist