Jaký dárek může vašeho potomka i vzdělávat?

TeleskopPokud vybíráte vhodný dárek pro vašeho syna nebo dceru, měla byste rozhodně hledět mimo jiné i na to, aby se mu nejenom líbil, ale aby ho i vzdělával. S tím je dobré začít již od útlého věku, kdy se dokonale hodí didaktické hračky. Ty nejenom procvičí celkové přemýšlení, ale třeba i motorickou zručnost a další vlastnosti, které se vašemu dítěti budou v pozdějším věku hodit. Pokud už máte doma školáka, měl by být výběr o trochu konkrétnější. Pojďme se podávat, jak na to.

Prohlubujte jeho zájem o vesmír

Řada dětí, především potom chlapců se logicky zajímá o noční oblohu. Na ní můžeme pozorovat řadu vesmírných těles, jako jsou:
 
  • Hvězdy
  • Měsíc
  • Planety
  • Komety

Samozřejmě řadu z nich vidíme pouhým okem, ale u jiných je třeba důkladnější přiblížení, a tím se už dostáváme k ideálnímu dárku, kterou jsou teleskopy. Široká nabídka produktů v tomto segmentu je jistotou, že ani váš syn zklamán určitě nebude. Stačí jenom vybrat ten správný model s dobrými parametry a následně už synovi nic nebrání v tom, noční oblohu studovat.

Láká i oblast biologie

Druhou oblastí, která láká, je určitě biologie a poznávání různých živočichů. Především potom těch, které jenom těžko prozkoumáme běžným okem. I proto jsou oblíbeným sortimentem na našem trhu také mikroskopy. Ty jsou unikátní možností, jak můžeme v mnoha živočiších prozkoumat i jejich buněčnou strukturu a vidět tak něco, co běžným okem zkrátka není možné.

Myslete i na kvalitní literaturu

Co se vzděláním a rozvojem také souvisí, to je správná literatura. Pokud zůstaneme v oblasti vědy, pravděpodobně neuděláte lepší krok, než když koupíte encyklopedie. Ty se ale nemusí nutně zaměřovat jenom na vesmír či na biologii, ale třeba i na historii, techniku, nebo řadu dalších věcí, které děti zajímají a díky čemuž možná jejich vývoj směřujete už k jejich budoucímu povolání.

Nejlepší rádkyně

Aktivita na WomenZone

TOPlist