Jak získat peníze třeba na rekonstrukci bytu?

Také toužíte po tom dokonale zvelebit vaše interiéry a udělat z vašeho domu nebo bytu skutečný domov? Ideálním krokem je samozřejmě rekonstrukce. Nejlepší volbou je zaměřit se na klíčová místa ve vašem interiéru. Mezi ta patří rozhodně koupelna, kuchyně, ale i obývací pokoj. Ačkoliv máte jasnou vizi, může nastat problém s tím, kde vzít peníze. Pojďme se podívat na ideální možnosti.

Půjčka od známých

Pokud nemáte našetřeny vlastní peníze, můžete zkusit oslovit své známé. Pokud máte ve své rodině někoho, o kom víte, že peníze má, zkuste se ho zeptat. Pro vás bude tato půjčka výhodnější než v rámci banky a nebankovní společnosti a daný člověk jistě rád pomůže zafinancovat snahu o zvelebení vašeho interiéru.

Spoření a úvěry z něj

Druhou variantou je spoření. Na trhu dnes existují různé spořící produkty, ale nejznámějším je to stavební. Pokud ho máte, můžete si z něho vybrat peníze a ty využít dokonce na cokoliv, bez nutnosti dokládání účelu. Využít ale můžete také výhodné půjčky ze stavebného spoření, která už sice je omezena konkrétním účelem, ale zároveň nabídne i příznivý úrok a celkově další podmínky, které jsou s finančním obnosem spjaté.

Klasická půjčka

Poslední nezmíněnou variantou je samozřejmě klasická půjčka. Ani ta dnes není nic neobvyklého, protože jak dokazují průzkumy, půjčky jsou samozřejmou součástí našich životů. V daném směru bychom se měli při výběru půjčky zaměřit hlavně na parametry, které souvisí nejenom s celkovou částkou, ale které souvisí také s výhodností, která se k tomuto úvěrovému produktu vztahuje. Hlavní parametry jsou:
 
  • Úrokové sazby
  • RPSN
  • Poplatky
  • Dostupné částky
  • Délka splatnosti
  • Účelovost

Přidat ale můžeme i řadu dalších pozitiv, mezi která se řadí například jednoduché a rychlé vyřízení, možnost online žádosti, nebo třeba pojištění proti schopnosti splácet. To nás může ochránit v nepředvídatelných situacích.

Nejlepší rádkyně

Aktivita na WomenZone

TOPlist