Jak vybrat dokonalý párty stan?

Máte zahradu? Jistě neslouží jenom v práci, jelikož ji zcela určitě využíváte i k tomu, abyste zde odpočívala, nebo si s rodinou užívala příjemné grilování. A protože zde je vhodné mít i zázemí, doporučíme párty stany. Jak vybrat ten pravý? Podívejte se s námi.

Konstrukce je základ

To první, na co je dobré se zaměřit, je rozhodně konstrukce. Dnes existují dvě možná provedení, která je dobré znát, pokud chcete vybrat skládací stan. První varianta je klasická, u které musíte při stavbě složit jednotlivé tyče. Tou druhou je moderní nůžková konstrukce. Je sice i něco dražší, ale zajímavé výhody rozhodně umí nabídnout. Mezi hlavní patří:
 
  • Rychlost stavby
  • Vyšší odolnost
  • Různé velikosti

Mějte jasno o rozměrech

Druhý krok, který byste měla při výběru zohlednit, se týká rozměrů. I to je velmi důležité. Nejprve změřte prostor na vaší zahradě, protože je nutné, aby se vám daný stan na určené místo bez problémů vešel. Dále zohledněte i to, kolik lidí se u vás bude pravidelně scházet, stejně jako zohledněte, co vše chcete pod stanem mít. Pokud plastový skládací stůl a židle, vyměřte si, aby se vše bez problémů vešlo. A podle toho následně vyberte velikost. Na trhu najdete možnosti začínající na čtyřech metrech čtverečných, ale i takové, které celkem nabídnou i několik desítek čtverečných metrů.

Co by měl stan dále splňovat?

Opomíjet byste neměli ani vlastnosti, které by měl splňovat. My doporučíme zaměřit se třeba na kvalitu samotné plachty, která by měla nabídnout dokonalou odolnost hlavně v případě deště. Stejně tak je dobré myslet i na ochranu proti větru. I tomu se lze snadno bránit. Stačí jenom koupit takové řešení, jehož součástí jsou praktické bočnice. Tu umístíte na tu stranu, odkud vítr fouká a následně už můžete bez potíží v altánu sedět. A to i v chladnějším počasí, třeba pozdě večer, kdy zajde sluníčko.

Nejlepší rádkyně

Aktivita na WomenZone

TOPlist