Jak účinně ztlumit hluk?

Kvalitní desky WolfHluk se stává naším nepřítelem. Přitom je známo, že hodně frekventovaná ulice vydává zvuky v hladině cca 70 decibelů, silná reprodukovaná hudba ještě o deset decibelů více. Už hluk od 80 decibelů přitom ohrožuje sluch, i když ho ještě nemusíte vnímat bolestivě. Práh bolestivosti překračuje hluk o 130 decibelech, akustické trauma zvuky o 140 decibelech.  Z výše uvedených hodnot vyplývá, že je nutné se před nadbytečným hlukem chránit.

I tenká deska izoluje skvěle 

Jaké možnosti existují pro ochranu před hlukem? Dobrou volbu nabízejí kvalitní desky Wolf. Vytvářejí zvukovou a krokovou izolaci. Skládají se z vrstev papírového kartonu a velice jemného křemičitého písku. Písek najdete v lamelách uvnitř kartonu. Desky mají velmi nízkou tloušťku jenom 15 mm, přitom se ale vyznačují skutečně vysokou účinností. Efektivnost zvukové izolace dosažená na různých frekvencích je velká.

Nejvhodnější izolace podlahy

Hlukovou izolací místnosti byste se měli zabývat už ve chvíli, kdy byt stavíte nebo renovujete. Na Cemwood.cz najdete materiál, se kterým výborně vyrovnáte podlahu. Kromě dosažení dokonalé roviny jeho navrstvením vytvoříte i tepelnou a zvukovou izolaci. Výplň podlahy se skládá z mineralizované dřevěné štěpky z jehličnatých stromů. Výborných mechanických a stavebních a fyzikálních vlastností se dá dosáhnout právě díky kombinací dřeva a minerálních látek. Kromě toho jde o ekologický materiál. Pigmenty na minerální bázi se vyznačují různými barvami.

Dva způsoby odhlučnění

Když se vám nedaří řešit v bytě hluk od sousedů domluvou, zabezpečíme odhlučnění stěny. Máte dvě možnosti, jak se hluku zbavit:
 
  • Kontaktní konstrukcí pro běžný hluk. Její tloušťka začíná na 1,5 cm a nejvyšší efektivity dosáhnete při 6,2 cm. 
  • Bezkontaktní konstrukcí pro větší hluk. Mezi materiály existuje mezera. Stěna není v kontaktu s izolací a tím dojde ke zvýšení účinnosti izolace.

Nejlepší rádkyně

Aktivita na WomenZone

TOPlist