Jak snížit náklady na bydlení?

Zateplování střechyKaždá žena je rozhodně praktická a tak se logicky snaží ušetřit v mnoha směrech svého života. Především proto, aby za ušetřené peníze mohla zlepšit svůj, ale i život celé rodiny. Ideální možností, kde se může ušetřit velmi výrazně, je naše bydlení. Možností je několik a řada z nich je skutečně velmi jednoduchých.

Jak ušetřit v rámci vytápění?

Zde může hrát roli nejenom celková efektivita zvolené varianty, ale také kvalitní izolace. Pokud se podíváme na možnosti vytápění, tak mezi poměrně levné a efektivní varianty dnes patří:
 
  • Vytápění plynem
  • Vytápění tuhými palivy
  • Vytápění tepelným čerpadlem

Samozřejmě aby byla v našem interiéru příjemná teplota, a zároveň jsme mohli topit co nejméně, nesmí teplo unikat. Správnou volbou je tedy zateplování domu, a to hlavně v oblasti fasád, ale i podlah, nebo stropů. Se zateplením také souvisí i výměny oken. Ačkoliv investice mohou být značné, ročně umí ušetřit i desetitisíce.

Úspora na elektřině

I na ní se dají ušetřit částky v řádech několika tisíc korun. A to bez toho, abychom se nějak výrazně omezovali. Samozřejmě pravidelné zhasínání by mělo být naprostým základem. K tomu ale využijte možnost i úsporného svícení. Toho dosáhnete v rámci využití LED
zářivek i žárovek, které jsou oproti klasice úspornější i o devadesát procent.

Úspora na plynu

Pokud plynem vaříte, nebo s ním třeba také topíte, je vhodné odebírat ho co nejlevněji. Změna dodavatele tak může být cestou k tisícové úspoře. Jedná se totiž víceméně o administrativní změnu, protože rozvody i samotný plyn je stále stejný.

Navíc je vhodné peníze hned neutrácet, ale raději je opět investovat. A příklad? Třeba zmíněné zateplení střechy, které provede společnost PS Group. Díky tomu tak nejenom ještě zlepšíte danou izolaci, ale i technický stav vašeho domu. S tím souvisí i zvýšení jeho hodnoty, a tak pokud ho v budoucnu budete chtít prodat, rozhodně na tom vyděláte více, než je tomu nyní.

Nejlepší rádkyně

Aktivita na WomenZone

TOPlist