Jak si snadno vyrobit adventní věnec několika způsoby

Vánoční výzdobaAdventní věnec patří k nejtradičnějším symbolům Vánoc. Věnec je většinou vytvořený z větviček jehličnatého stromu a kromě dekorativních ozdob má čtyři svíčky, které se zapalují postupně každou adventní neděli před Vánoci. Adventní věnec u nás najdete téměř v každé domácnosti, mnozí z nás si bez něj období adventu nedokážou představit. Pokud za něj nechcete utrácet, vyrobte si vlastní. Bude vám stačit několik výtvarných potřeb, přírodní materiály a samozřejmě svíčky. Máme pro vás pár zajímavých tipů. Tak čtěte. 

Klasický věnec

Na klasický věnec budete potřebovat zelený základ z jehličnatých větviček, malé ozdobičky, čtyři svíčky a čtyři držáky na svíčky. Do věnce zapíchněte čtyři držáky na svíčky. Poté si svůj věnec ozdobte dle svého vkusu. Nádherně vypadají malé modřínové šišky, vlašské ořechy a sušené plátky pomeranče. Využijte také malé ozdůbky, korálky, dřevěné figurky nebo saténové stuhy. 

Věnec na talíři

Zkuste si jednodušší alternativu, na níž budete potřebovat pouze mělký talíř nebo kulatý tác. Vzala jsem tác a na něj jsem umístila čtyři svíčky. Kolem svíček jsem naaranžovala různé větvičky a šišky. Můžete použít také sušené ovoce i malé skleněné ozdůbky.  

Věnec na talíři

Papírový adventní věnec

I z papíru lze vytvořit adventní věnec. Na papírový adventní věnec si připravte kulatý základ z tvrdého kartonu, barevné papíry, lepidlo. Na karton si obkreslete hrnec, poté o něco menší, abyste získali kruh. Na kruh lepte větvičky vystřižené ze zeleného papíru, případně i postavičky, barevné stužky a podobně. Poté na kruh umístěte svíčky a máte hotovo. 

Adventní věnec ze šišek

Připravte si kulatou podložku, ideální bude tvrdší karton nebo překližka. Na ni si nejprve nakreslete, kde budou stát jednotlivé svíčky, a tato místa nechte volná. Poté tavnou pistolí přilepujte jednotlivé šišky těsně vedle sebe. Šišky můžete lehce ozdobit glitry, stříbrným nebo bílým sprejem. Poté umístěte na věnec svíčky.

Adventní věnec se dá vytvořit také z keramiky, těsta nebo jiných zajímavých materiálů. Vše záleží na vašem vkusu a stylu.

Nezapomeňte, že většina materiálů, které jsou použity na vyrobení adventních věnců, je hořlavá. Nenechávejte proto zapálené svíčky nikdy bez dozoru, abyste zabránili nepříjemným situacím.

Přejeme vám nádherně a klidně prožitou dobu adventu a šťastné Vánoce s vašimi blízkými. Odpočiňte si, pochutnejte si na vánočních lahůdkách, voňavém cukroví a tradičním salátu. Naberte novou sílu do dalšího roku, abyste do něj vkročili plní energie.
TOPlist