Jak na výběr dětských náušnic pro vaši holčičku

Jak na výběr dětských náušnic pro vaši holčičku

Výběr kvalitních dětských náušnic je zodpovědný úkol, zvlášť pokud si přejete, aby dívce zůstaly také jako vzpomínka na vás. Ať už hledáte náušničky pro miminko nebo pro větší slečnu, existují některé základní aspekty, na které je vhodné dát si pozor. A právě těmi vás v tomto článku provedeme.

Kdy je vhodná doba pro propíchnutí uší?

Kdy je vhodná doba?

Preference různých lidí se samozřejmě liší. Někdo automaticky počítá s propíchnutím uší již u miminka, někdo chce počkat, až se bude moct holčička sama rozhodnout. Při propichování v miminkovském věku se hodí vědět, že ideální doba nastává po očkování proti tetanu, ke kterému obvykle dochází zhruba ve třech měsících. Pokud hodláte vydržet, než se dítě zvládne samo rozhodnout, zvažte pečlivě, kdy mu tuto možnost nabídnete. Mělo by totiž také být už dost rozumné na to, aby si na uši po propíchnutí nesahalo a nezpomalilo tak hojení.

Hledejte kvalitu a zdravotní nezávadnost

Když přijde řada na výběr materiálu, je zásadní, aby byl hypoalergenní a nemohl tak způsobovat jakékoliv kožní potíže. Nejčastější volbou jsou proto zlaté dětské náušnice nebo náušnice z chirurgické oceli. Oba tyto materiály jsou odolné a mají přesně ty vlastnosti, které u náušnic pro děti potřebujete.

Jaké naušnice holčičky milují?

Nepodceňujte bezpečnost

Důležitý je také druh náušnic a jejich zapínání. U dětských náušnic pro miminko se porozhlédněte mezi náušnicemi se zapínáním na tzv. brizuru. Nebudou se děťátku nikde zachytávat a současně nehrozí jejich ztráta. Pro slečny zhruba od školního věku potom můžete sáhnout i po peckách na šroubek, které působí velmi elegantně.

Jaké kousky holčičky milují?

Miminek se samozřejmě nezeptáte, ale u větších dívek si splněním jejich přání o náušničkách zajistíte, že je budou nosit s nadšením. Mezi stálicemi jsou něžné motivy srdíček a kytiček, potěšit je ale také můžou náušnice s motýlky nebo beruškami. Pokud chcete dopřát malé princezně něco úplně speciálního, máte na výběr ze široké škály dětských náušnic s diamanty.

Dětské naušnice

Náušnice podle měsíce narození

Trendem dnešní doby je také vybírat šperky s takzvanými „birthstones“, tedy kameny, které se pojí s měsícem narození nositele. V ateliéru KLENOTA k tomu uvádí: „Přesto, že v našich končinách to není standardem a jde spíš o módní záležitost, sáhnout po kvalitních špercích s drahými kameny podle měsíce narození je rozhodně dobrá investice do budoucna. Drahé kameny jsou krásné a budou cenné i za dlouhou dobu“.

A jaké se tedy pojí s konkrétními měsíci? K dětem narozeným v lednu se hodí granáty, únorovým vyberte ametysty a březnovým holčičkám pořiďte akvamaríny. Duben patří diamantům, květen smaragdům a děvčátka narozená v červnu obdarujte perlami. S červencem se pojí rubíny, se srpnem jsou spjaté olivíny a v září narozené potěšte safírem. V říjnu nastává čas turmalínů, v listopadu opálů a k poslednímu prosinci se vážou topazy.

Památka na celý život

Pokud váháte, zda se vyplatí pořizovat dítěti nákladnější šperk, myslete na to, že nejde jen o kousek, na který za chvíli zapomene. Spousta žen si své dětské náušnice střeží, těší je i v po letech a někdy je v dospělosti dokonce věnují svým potomkům. A nezapomeňte, že i kvalitní dětské šperky potřebují čas od času nějakou péči. Díky jednoduchému domácímu čištění s občasným profesionálním ošetřením jde opravdu o šperk, který bude holčičky doprovázet po celý život.

Náušnice jako památka na celý život



 

Nejlepší rádkyně

Aktivita na WomenZone

TOPlist