Jak na suché vlasy bez života?

Každá žena provádí různé kosmetické rituály, aniž by nad tím nějak přemýšlela, jsou zkrátka zažité. Většinou se při této péči dopouštíme nevědomky chyb, které ubírají vlasům na síle, lesku a zdraví. V prodejnách s vlasovou kosmetikou necháváme nemalé peníze a přitom si neuvědomujeme, že vlasům můžeme škodit.
 
Vlasy pak ztrácejí objem, lesk i pružnost. Vytvořit dokonalý účes, který vydrží je stále větší a větší výzvou. Příčin, které ovlivňují kvalitu vlasového porostu, může být mnoho, potom ani oblíbená kosmetika, kterou po léta bez potíží používáme, nezabere.

Příčiny zhoršení kvality vlasů

 
  • Drastická dieta
  • Rychlý úbytek váhy
  • Genetické dispozice
  • Nemoc
  • Hormonální výkyvy
  • Stres
  • Špatná životospráva
  • Nevhodná péče o vlasy

Se stylingem opatrně

Šampon, kondicionér, tužidlo, gel, vosk, vlasové krémy…Mnoho žen dělá tu chybu, že má tendenci vrstvit různé stylingové přípravky, ve snaze zajistit dokonalý a dlouho držící účes. To vše může časem způsobit přetížení a následné padání vlasů. Pamatujte, že méně mnohdy znamená více. Vyberte si opravdu jen ty nejnutnější přípravky. Vsaďte více než na stylingové přípravky na slušivý střih, který se hodí pro váš typ vlasů a tvar obličeje.

Regenerace a výživa

Kvalitu vlasů velmi ovlivňuje vlhkost, protože zdravý vlas obsahuje dostatečné množství molekul vody vně i na povrchu. To je přesně to, co ovlivňuje jeho odolnost, pružnost i tvarovatelnost. Vlhkost vlasy ztrácejí tepelnou úpravou, také na slunci a nevhodnou péči. Pak mnoho žen čeká, až jim narostou vlasy do požadované délky a marně. Jak zrychlit růst vlasů? Jednak správnou péči, sluneční ochranou, omezením tepelné úpravy vlasů a množstvím stylingu, zdravou stravou, pitným režimem, dostatečným příjmem železa, zinku a jiných vitamínů a pravidelným zastřiháváním konečků. Vlasy, které několik měsíců neviděly nůžky, jsou beztvaré, unavené a roztřepené. Zbavte se suchých konečků a nechte si je prostříhat co 6 až 8 týdnů.

Nejlepší rádkyně

Aktivita na WomenZone

TOPlist