Jak antioxidanty působí na naše zdraví a proč bychom je neměli podceňovat?

Jak antioxidanty působí na naše zdraví a proč bychom je neměli podceňovat?

Antioxidanty jsou pro mnoho lidí jednou velkou neznámou. Pro naše tělo jsou ale nezbytně důležité a prospěšné. Měli bychom na ně pohlížet jako na přínos pro naše zdraví, ale také pro krásu či mladistvý vzhled.
 
Antioxidanty jsou látky, které mají za úkol neutralizovat škodlivé volné radikály. Ty se tvoří v našem těle během metabolických reakcí a poškozují buňky našeho těla – tím výrazně přispívají k nežádoucím změnám v organismu.

Antioxidanty chrání tělo před radikály

Jedním z hlavních úkolů antioxidantů je navázat na sebe škodlivé volné radikály. Ty následně neutralizují a díky tomu brání v poškození organismu. Volné radikály poškozují zdravé buňky, jsou častým důvodem nežádoucích změn organismu.
 
Pokud jich je v těle rozumné množství, nikterak neškodí. Ve chvíli, kdy je volných radikálů více nežli antioxidantů, nastává stav označovaná jako oxidační stres. A právě tehdy je potřeba zajistit tělu dostatek antioxidantů, například prostřednictvím doplňků stravy Pure Rituals.

Chrání před oxidačním stresem

Jedním z nejdůležitějších a zároveň nejsilnějších antioxidantů v těle je lipozomální Glutathion. Skládá se ze tří aminokyselin – konkrétně z glycinu, kyseliny glutamové a cysteinu. Podílí se na neutralizaci volných radikálů a tím chrání naše tělo, zároveň ale napomáhá aktivovat řadu dalších antioxidantů – kupříkladu vitamín E a C.
 
Naše tělo si ho dokáže vytvořit samo. Vzniká v játrech a jeho produkce se snižuje postupně s věkem. Na množství Glutathionu v našem těle ale může mít vliv i řada dalších faktorů. Řeč je o špatné životosprávě, nepřiměřené fyzické aktivitě, alkoholu nebo kouření.

Jaké má účinky na naše tělo?

Mezi nejčastější Glutathion účinky patří již zmíněná neutralizace volných radikálů. Mimo to jsou mu přisuzovány účinky na zvýšení energie. Glutathion pomáhá při dezinfekci jater a ledvin, podporuje koncentraci a zlepšuje kvalitu našeho spánku.
 
Říká se o něm, že zabraňuje projevům předčasného stárnutí. Mezi další jeho účinky patří zrychlení regenerace svalů po sportovním výkonu, snižování zánětlivosti a podle všeho dokáže zmírnit dopady stresu na naši psychiku.

Nejlepší rádkyně

Aktivita na WomenZone

TOPlist