Feng-Šuej: Jak přivolat prosperitu?

Čínská tradice Feng-Šuej je v českém povědomí už nějaký ten pátek. Málokdo se ale odhodlá a celý domov přestaví podle těchto pravidel. Někdy ale stačí jen drobná změna, která domov zharmonizuje. Jak snadno a bez námahy přivolat do svého domova harmonii a prosperitu?

Doplňte chybějící element

Feng-Šuej pracuje se základními elementy a všechny by měly být v určité podobě v interiéru zastoupeny. Země, oheň, kov, voda a dřevo – tyto všechny elementy by měly být ve vašem domově zastoupeny. My se zaměříme na vodu – element, který ve většině českých domácností není zastoupen dostatečně.

Akvárium

Symbol prosperity? Akvárium!

Jak nejsnadněji zahrnou chybějící element do každodenního běhu domácnosti? Pořiďte si fontánku nebo akvárium. Akvárko je krásnou dekorací a podle Feng-Šuej je nejvhodnější ho umístit do severní, východní a jihovýchodní části domu. Podle čínské tradice je akvárium symbolem prosperity. Ale pozor! Pouze v tom případě, kdy jsou rybičky do akvária zvoleny následovně – osm zlatých a jedna černá. Tak hurá do zverimexu a penízky a prosperita se jen pohrnou. Za pokus to stojí, ne?

Tip: Rozhodli jste se pro založení akvária? Nebojte se, není to žádná věda. Na akvamex.cz najdete nejen akvária, filtraci do akvária, akvarijní techniku a dekorace, ale také tipy, jak akvárium zprovoznit.

Feng-Šuej tipy

Zaujala vás filozofie Feng-Šuej? Máme pro vás pár tipů, díky kterým bude váš domov plný harmonie:
 
  • Nejvhodnější barvy jsou: červená, bílá, černá, zlatá.
  • Výklenky a rohy jsou podle Feng-Šuej tzv. mrtvá místa – brání totiž prodění energie. Pokud se jich nemůžete vyvarovat, pokuste je oživit lampami, rostlinami či akváriem.
  • Postel v ložnici by neměla být v přímé linii s dveřmi a neměla by naproti ní viset žádná zrcadla.
  • Okenní závěsy by přes den neměly bránit průniku světla a měly by být pečlivě stažené na straně. V noci by naopak vždy měly být zatažené – otevřené okno do noci je považováno za původce smůly.
  • Vždy zavírejte dveře do koupelny a sklápějte toaletní prkénko.

Nejlepší rádkyně

Aktivita na WomenZone

TOPlist