Epaderm – průlom v péči o suchou pokožku

Už jste slyšeli o přípravku Epaderm? V tažení proti atopickému ekzému a lupénce je natolik efektivní, že ho nedávno na 6 000 lékárníků z Velké Británie vyhlásilo Výrobkem roku.

Epaderm

Epaderm představuje kompletní ošetření kůže pomocí krému, emoliencia, přísady do koupele a mycího prostředku, soustředěné do dvou produktů, které obsahují pouze žlutý, měkký a tekutý parafin, emulzní vosk, chlorocresol, purifikovanou vodu a glycerin. Nenajdete v nich tedy parabeny, barviva ani parfémy.

Epaderm pomáhá pacientům každého věku včetně nejmenších dětí.  Dokáže vytvořit bariéru k udržení správné vlhkosti kůže, zabraňuje ztrátě základních kožních maziv a má praktické balení určené k recyklaci.

Jak používat Epaderm 

Epaderm Cream slouží ke každodennímu promazávání suché kůže, nejlépe ihned po umytí, a to i tehdy, pokud atopický ekzém zdánlivě vymizí. Alternativně se dá využít k čištění pleti bez jakékoliv ztráty vlhkosti. Stačí vzít malé množství krému do dlaně, napěnit ho pod teplou vodou a umýt pokožku jako mýdlem.

Epaderm Ointment je emoliencium 3 v 1, které vzniklo na základě požadavků kožních lékařů. Používá se přímo na kůži, jako čisticí prostředek a přísada do koupele – nabízí tedy celou emolienční terapii v jednom výrobku. Zajistí vlhké i suché zábaly.

Co je to…

Atopický ekzém je chronický zánět kůže provázený intenzivním svěděním, který se vyskytuje ve všech věkových kategoriích, ale nejvíce v dětství. Mezi jeho příčiny patří nízká kožní bariéra, slabší imunitní systém, genetické faktory a negativní vlivy životního prostředí. Podle odhadů trápí atopická dermatitida až desetinu české populace. Bohužel se nedá vyléčit, avšak kvalitní zvlhčující přípravky dokážou zajistit stav bez příznaků.

Lupénka neboli psoriáza je chronické zánětlivé onemocnění postihující kůži, klouby a nehty. Příčiny jejího vzniku jsou stále zkoumány a diagnóza se dnes určuje na základě konkrétních příznaků a projevů. A co je podle zkušených v boji proti lupénce nejdůležitější? Mít pevné nervy a hlavně mazat, mazat, mazat.

Emoliencium je látka, která účinně doplňuje vodu do rohové vrstvy pokožky, čímž ji vyhlazuje (např. bílá vazelina, parafinový, sojový, mandlový a rybí olej, kyselina linolová, urea). Emoliencia vytváří bariéru a udržují kůži hydratovanou delší dobu.

Nejlepší rádkyně

Aktivita na WomenZone

TOPlist