Dovolenou v Dominikánské republice si zpříjemníte dlouhou zimu

Poznejte krásy Dominikánské republiky v zimních měsících. Jestliže si lámete hlavu s tím, kam na dovolenou v lednu, jeďte do Punta Cana. Nepropásněte akční nabídky letenek či pobytové dovolené.

Krásy Dominikánské republiky

Vízum potřebujete až od tří měsíců pobytu

K vycestování do Dominikánské republiky nepotřebujete vízum, pokud se v zemi zdržíte do 90 dní. Časový posun je -6 hodin oproti České republice. Pokud přemýšlíte kam na dovolenou v zimě, tak Dominikánská republika je místem, které vás zahřeje u srdce. Turistická sezóna zde začíná v prosinci a vrcholí na konci dubna, kdy se teploty vzduchu pohybují mezi 29 °C a 30 °C. Nejteplejšími měsíci jsou červenec a srpen s průměrnými teplotami 33 °C. Mezi květnem a červnem a říjnem a listopadem zde nastává období dešťů, které by vás mohlo na dovolené nepříjemně překvapit.

Dovolená v Dominikánské republice

Sledujte nabídky levných letenek a last minute zájezdů

Z Prahy do Punta Canta se dostanete za 13 hodin. Nenechte si ujít nabídky levných letenek nebo last minute zájezdů. Při letu počítejte s minimálně jedním přestupem, protože z Prahy přímé spojení neexistuje. Levné letenky do Dominikánské republiky seženete přes Frankfurt, Berlín, Vídeň nebo Paříž.

Dominikánská příroda

Historická města i krásná příroda – co byste neměli na dovolené vynechat

Těšit se můžete na rozmanitou dovolenou, protože země nabízí krásné pláže, přírodu a historická města. Ať vybíráte z pobytových nebo poznávacích zájezdů, naplánujte si dopředu, kam se chcete podívat, abyste čas strávený na takto krásném místě dobře využili.

Historické hlavní město Santo Domingo založil v 15. století Bartoloměj Kolumbus a odkazuje na koloniální minulost. Ne nadarmo byla čtvrť Zona Colonial zapsána na seznam UNESCO. Historii hledejte také v městě La Romana, kousek odtud leží replika řemeslné vesnice ze 16. století Altos de Chavón. Váháte-li, kam na svatební cestu, Dominikánská republika je tou pravou volbou. Uchvátí vás romantické pláže na poloostrově Samaná, výlet k jezeru Lago Enriquillo a na dovolenou v Punta Cana budete dlouho vzpomínat.

Pláže Dominikánské republiky

Vydejte se po ostrově na vlastní pěst

Nedotčenou přírodu najdete na pláži Bahía de Las Aguilas a v Národním parku Jaragua. Národní park Jose Armando Bermúdez National Park nebo José del Carmen Ramírez National Park vás učarují krásnými scenériemi a horami. Nabízí neobyčejnou dovolenou a mnoho zahraničních turistů zde nepotkáte.

Nejlepší rádkyně

Aktivita na WomenZone

TOPlist