Dokonale padnoucí plavky? Už se nemusíte trápit! Poradíme vám, jak je vybrat

Dokonale padnoucí plavky?

Rtuť v teploměrech pomalu, ale jistě stoupá směrem vzhůru, což je jasné znamení, že přichází to pravé léto. Je jen otázkou času, kdy i vy dostanete chuť si dopřát zasloužené ochlazení a relax někde u vody. Ať už kvůli tomu vyrazíte na koupaliště, do přírody nebo rovnou zamíříte na dovolenou někam k moři, určitě k tomu budete potřebovat dobře padnoucí plavky.

Se slušnou nabídkou plavek i dalšího oblečení na pláž či k vodě tento týden přichází Lidl leták. V jeho akční nabídce narazíte na dámské jednodílné plavky jen za 249 Kč a na své si přijdou také muži a děti, kteří za ně neutratí více než 149 Kč. Avšak k tomu, abyste si mohla koupit plavky, které vám dokonale padnou, potřebujete nejprve znát svůj typ postavy.

Tvary a la trojúhelník

Prvním typem ženské postavy je takzvaný trojúhelník. Pokud je to váš případ, pak máte ramena a celou horní polovinu těla spíše užší a rozšiřuje se až v oblasti boků a stehen. Pozornost by u tohoto typu postavy měla získat horní polovina těla, proto je lepší volit výraznější horní díly plavek a spodky pouze jednobarevné. Co se týče kalhotek, nehodí se příliš vykrojené ani úzké střihy.

Trojúhelník však může být i obrácený, což znamená, že jsou ramena i celá horní polovina těla spíše mohutnější a směrem k bokům se postupně zužuje. I volba plavek tu bude probíhat obráceně - spodní část těla chceme spíše zvýraznit a tu vrchní naopak opticky zúžit. K tomu vám pomohou jednoduché podprsenky se zavazováním za krkem nebo jen na jedno rameno.

Tělo jako jablíčko

Pro dámy s postavu ve tvaru jablka bývá hlavní problematickou partií bříško, zatímco pas jako takový bývá většinou širší nebo dokonce souměrný se zbytkem postavy. Jestliže jste se v tomto popisku poznaly, budete pravděpodobně chtít potlačit bříško a současně navodit dojem prodloužené siluety. K tomu jsou ideální jednodílné plavky s véčkovým výstřihem nebo tankini.

Přesýpací hodiny

Pod “přesýpacími hodinami” si můžete představit ideální ženskou postavu s mírami v poměru 90-60-90. Ramena i boky mají podobnou šířku a mezi nimi se honosí úzký pas, což jsou naprosto ideální předpoklady pro výběr jakéhokoliv oblečení. Takové křivky se vyplatí maximálně zvýraznit, a to například podprsenkou s klasickými trojúhelníky a zavazováním na krk nebo úplně bez ramínek.

V hlavní roli poprsí

Naprosto souměrnou postavou se však může chlubit jen málokterá žena. Možná by muži měli námitky, nicméně ženy se s námi jistě shodnou na tom, že jednou z hlavních oblastí, která ideální křivky často narušuje, je také poprsí. Tady jsou jen dvě možnosti - příliš objemný hrudník nebo naopak drobnější poprsí.

V prvním případě je třeba ňadrům poskytnout dostatečnou podporu, a tak je nejlepší sáhnout po plavkách klasických podprsenkových střihů s širšími ramínky a výztuhou. Dámy, které naopak od přírody nebyly tolik obdařené, se naopak nemusí bát třásní, volánků a řasení, které prsa zvýrazní a opticky jim dodávají na objemu.

Ať už jste se našla v kterémkoliv typu postavy, nemyslete pouze na design, ale také na své pohodlí. Jestliže chcete plavky spíše na plavání a vodní radovánky, snažte se vyvarovat kouskům, které by vám mohly při těchto aktivitách padat. Každý kousek si raději vyzkoušejte, abyste mohla zhodnotit, jak se v něm cítíte. I od toho se totiž odvíjí, jak vám plavky budou ve finále slušet.

Nejlepší rádkyně

Aktivita na WomenZone

TOPlist