Depilace – zapomeňte na žiletku!

Každá to známe, něco oholíme, za dva dny je to tam zas a mnohé z nás už otravuje tento proces podstupovat pořád dokola. Pokud už jste pomalu rezignovaly na klasické holení, možná je na čase zkusit jinou alternativu. Takovou, která vám déle vydrží.

Ano, je to depilace, se kterou jde ruku v ruce neskloňovanější slovo – bolest. Depilace opravdu bolí, ovšem není to nic tak strašného, co by se nedalo vydržet.

Vyberte správnou metodu

Záleží na to, zda ji chcete provádět doma, nebo jít do kosmetického salonu. Doma můžete použít depilační strojek, který vám chloupky vytrhá. Je to ale docela bolestivé, navíc chloupky zarůstají.

Další z domácích metod je depilace studeným voskem. Hodí se na malé plochy na těle, jako je třeba horní ret nebo podpaží.

Připlatit si, se vyplácí

Nejlepší je asi svěřit se do rukou profesionálů a zajít do salonu. Zde vám většinou provedou depilaci voskem, a nebo v poslední době velmi populární depilaci cukrovou pastou.

Výhodou vosku je, že chloupky nemusíte nechat narůst nijak dlouhé, odstraní se i ty velmi krátké. Pokud salon používá vosk kvalitní, nemusíte se obávat ani červených pupínků, či jakékoliv jiné nepříjemné reakce a chloupky se vám na těle neobjeví až čtyři týdny.

Asi nejlepším řešením je cukrová pasta, která v současnosti zažívá velký boom. Je to proto, že aplikace je rychlá, šetrná a navíc stoprocentně přírodní. V podstatě se skládá pouze z vody, citronové šťávy, cukru a olivového oleje. Velké plus je, že chloupky se při této metodě trhají ve směru růstu, proto je ve výsledku téměř bezbolestná. Hladká pokožka vám po zásahu vydrží až pět týdnů.

Obě tyto metody vedou k jedné úžasné věci, kterou všechny ženy určitě ocení. Čím více je totiž praktikujete, tím víc se chloupek poškozuje a slábne a je velká šance, že mnoho z nich vám už znovu nenaroste.

Zatočte s chloupky natrvalo

Pokud by vás ani jeden způsob nezaujal, a toužíte po nějakém opravdu definitivním řešení, pak je tu laserové odstranění. Funguje to tak, že laserový paprsek vychytává pigment v chloupku, s jehož pomocí se dostane do vlasové cibulky, kterou zničí. Za zhruba čtyři až šest sezení už si s chloupky nikdy nebudete muset lámat hlavu.

Upravené obočí

Možná vás překvapí, že voskem i cukrovou pastou si také můžete nechat upravit obočí. Ať už ho potřebujete „jen“ vytrhat, nebo i celkově upravit tvar, pomocí vosku či pasty bude působit pěkně a přirozeně, ušetříte spoustu času a rozhodně vás to nebude bolet tolik, jak použití obyčejné pinzety.

Nejlepší rádkyně

Aktivita na WomenZone

TOPlist