Cestovat na Srí Lance vlakem nebo autobusem je nezapomenutelný zážitek

Ostrov Cejlon v sobě ukrývá krásné přírodní rezervace, bílé a čisté pláže s palmovými ratolestmi, historická města. Všude kolem narazíte na milé, usměvavé lidi.

Cestování po Srí Lance

V zimní sezóně se vyhnete nepříjemným monzunům

Na Srí Lanku jezdí nejvíce turistů mezi prosincem a březnem, kdy dosahují teploty v průměru 30 °C. V létě ostrov zužují monzuny. Toto období není na dovolenou zrovna ideální, na druhé straně seženete nejlevnější zájezdy. Časový posun je v létě +3,5 hodiny a v zimě +4,5 hodiny v porovnání se SEČ. Hlavní město Šrí Džajavardanapura Kotte je předměstím největšího města na ostrově Colomba. Srí Lanka požaduje povinné vízum od roku 2012, o které musíte požádat dopředu. Při vstupu do země zaplatíte 35 USD online nebo 40 USD na letišti. Povolení ke vstupu do země platí 3 měsíce.

Pláže na Srí Lance

Zájezdy na Srí Lanku již od 13 000 Kč

Sledujte levné letenky a akční nabídky zájezdů. Na Srí Lanku se můžete dostat s velkou porcí trpělivosti a štěstí levně a za na pobytový zájezd zaplatíte 13 000 Kč. Při pobytovém zájezdu si vyberete ze široké škály fakultativních výletů a můžete vypravit poznávat krásy ostrova Cejlon.

Srílanské opice

Kam se zajít podívat?

Mezi nejatraktivnější místa patří sloní sirotčinec v Pinnewale. Pokud nechcete sledovat krmení velkého počtu slonů a máte raději divokou přírodu, vydejte se na posvátnou horu Šrí Pada, Adamova Hora. Její vrcholek připomíná otisk lidské nohy a legenda praví, že patří Adamovi, který jej zde zanechal po vyhnání z ráje a také je to otisk nohy Buddhy, který zde nechal při cestě do ráje. Nenechte si ujít návštěvu čajových plantáží, Lví skály a město chrámů Polonnaruwa. Zavítejte na pláž Unawatuna (Galle), Nilaveli (Trincomalee) a kouzelnou pláž Hikkaduwa.

Prozkoumejte celou Srí Lanku

Vydejte se na výlet po ostrově sami

Jak cestovat po Srí Lance? Nejlevnější způsoby jsou hned dva. Zkuste se na svou cestu vydat vlakem nebo autobusem. Cesta vlakem přijde na pár stovek korun, za které získáte neuvěřitelné množství zážitků. Vlakové spojení na Srí Lance je pomalé, protože železnice vystavěli v minulosti Britové a od té doby se zde nic nezměnilo. Při jízdě vlakem budete mít na výběr ze tří turistických tříd. Třetí třída je nejlevnější, není zde záchod ani klimatizace a budete sedět na dřevěných lavicích. Ve druhé třídě jsou polstrovaná sedadla, ventilátor a toaleta. První třídu zahrnují pouze vybrané vlakové soupravy, je nejluxusnější a nejdražší. Vlaky nabírají zpoždění až několik hodin na dané trase. Tak s tím počítejte.

Autobusová doprava představuje spolehlivější spojení. Na ostrově existují tři druhy autobusů – červený autobus státní, bílý autobus státní a bílý autobus soukromý. Zastávky nejsou pevně dané, a když poprosíte řidiče, přibrzdí vám mimo město tam, kde zrovna potřebujete.

Nejlepší rádkyně

Aktivita na WomenZone

TOPlist