Celulitida: co pomáhá a jak se jí zbavit

Co je příčinou celulitidy, když ji mají i štíhlé modelky, a jak s ní účinně bojovat? Celulitida souvisí s omezeným průtokem krve a lymfy na stehnech, hýždích, ale i rukou či břiše. Mívají ji ženy i muži a nemusí vůbec souviset s obezitou. Perfektním řešením na odstranění celulitidy je kombinace tělových přístrojů s účinnými kosmetickými programy a produkty na doma.

Zbavte se celulitidy

Odborníků z center estetické medicíny Asklepion jsme se zeptali, jak účinně proti pomerančové kůži bojovat a co opravdu funguje.

Pomáhají proti celulitidě masáže?

Pozor na zmatení pojmů. Ani běžné masáže ani „lymfomasáže", účinná metoda se nazývá lymfodrenáž. Musí ji provádět zkušený terapeut ať už přístrojem nebo manuálně. Nesprávně prováděné masáže vám mohou naopak velmi uškodit. Stav celulitidy se může přechodně zhoršit i po zahájení správné terapie lymfodrenáží, ale jde o fyziologický jev, který při správných postupech brzy ustoupí. Vždy se svěřte do péče odborníkům.

Pomůže odstranění celulitidy liposukce?

Běžná liposukce na zlepšení stavu celulitidy příliš vliv nemá. V Asklepionu ale používají plastičtí chirurgové radiofrekvenční liposukci BodyTite, která působením tepla vypne a vyhladí kůži nad odsátou oblastí. Zároveň je oproti jiným typům liposukce výrazně šetrná k cévám a nervům v podkoží, což má výrazný efekt na pooperační výsledek a zkracuje rekonvalescenci. Postava je po liposukci BodyTite nejen štíhlejší, ale i pevnější a hladší.

LPG

Mohu na tělová ošetření po liposukci?

Určitě ano. Jen je důležité respektovat doporučení lékaře, za jak dlouho po liposukci s terapií na kosmetice začít. Například s lipomasáží LPG, se kterou pracujeme v Asklepionu, se doporučuje začít již pár dnů po operaci. Pokud má člověk nadváhu nebo celulitidu, vytváří se pod kůží nerovnosti, které působí nevzhledně a mohou způsobit mindrák z postavy, která je jinak hezky štíhlá. Lymfodrenáže nebo lipomasáže LPG pomáhají odplavovat z těla přirozenou cestou škodlivé látky a posilují imunitní systém.

Na jakém principu pracují přístroje LPG a Velashape?

LPG je kosmetická lipomasáž, která maximalizuje metabolismus kůže, odstraňuje tuk a urychluje oběh lymfy. Výsledkem ošetření jsou změny objemu problematických partií, vymizení celulitidy či zpevněná kůže. Velashape k podobným účinkům využívá působení tepla. Texturu kůže vyhladí až o 60 %, průměrný úbytek v pase uvádějí klienti již po 4 ošetřeních o 7,4 cm. Všechna ošetření na klinice Asklepion získáte v cenově zvýhodněných balíčcích a doporučujeme je kombinovat.

LPG

Mohu absolvovat zároveň ošetření obličeje a celulitidy?

Ano, při většině kosmetických programů v Asklepionu můžete kombinovat obličejové a tělové ošetření, tělové ošetření je pak vhodné spojit s některým z bodyformingových přístrojů. Ošetření očí lze spojit s kterýmkoli obličejovým programem Phytomer. Kosmetičky vám zároveň doporučí nejvhodnější produkty na doma, například radikální koncentrát proti celutlitidě Phytomer Celluli Attack.

Nejlepší rádkyně

Aktivita na WomenZone

TOPlist