70. léta jsou zpět!

Také každou zimu napjatě čekáte, s čím se módní návrháři vytasí v jarních kolekcích? Letos ovládl módní mola po celém světě jeden trend, který rozhodně musíte vyzkoušet. Zabruste do krabic se starým oblečením nebo prohrabte maminčinu skříň – určitě tam najdete kousek, ve kterém zazáříte! A co že se to letos bude nosit?

Zvonáče!

Kalhoty do zvonu jsou ikonou sedmdesátých let. Držely se v kurzu ještě nějakou dobu poté, ale s postupem času ztratily svou původní podobu (snižoval se pas až na úroveň boků). Letos ale frčí originál – zvonové kalhoty s extra vysokým pasem. Pokud si to můžete dovolit, oblékněte k nim krátké tričko pod prsa, obujte sandálky, nasaďte kulaté sluneční brýle a můžete vyrazit na molo!

Kůže

Ideálně v podobě třásní. Ano, zavání to trochu country stylem, ale to k létu přece patří, no ne? Kožené módní doplňky z módy jen tak nevychází, ale zkuste se letos odvázat a pořídit si třeba koženou brašnu s třásněmi nebo podobně zdobené botky. Pokud nejste příliš extravagantní typ, můžete se mrknout třeba na dámské peněženky v koženém provedení – dodají vám šmrnc.

Krajka

Krajkové detaily jsou součástí ikonického looku ve stylu 70. let, a proto by ve vaší jarní výbavě rozhodně neměly chybět. Zkusit můžete třeba krajkové šaty nebo topy, ale pokud chcete být středem pozornosti, zkuste krajkový top s dlouhými rukávy do zvonu – to je totiž módní trefa do černého.

A co na nohy?

Co k takovému outfitu obout? Pokud chcete ctít hippie tradici, pak vyrazte do ulic bosky nebo v kristuskách. Frčí ale také klasické sedmdesátkové široké podpatky a až do nebes vysoké klínky.

Tip: K vysokým botám na klínku budou skvěle vypadat výše zmíněné zvony do pasu, ale pokud chcete přitáhnout pozornost ke svým opáleným nohám, vsaďte na extra krátké šortky s vysokým pasem – tato kombinace opticky protáhne a zeštíhlí nohy.

Nejlepší rádkyně

Aktivita na WomenZone

TOPlist