6 tipů, jak zmenšit objem šatníku. A mít vždy co na sebe!

Buďte trendy i bez přecpané skříněOblečení se vám do skříně už nevejde. Přesto kupujete neustále další a další. A stejně máte pocit, že nemáte co na sebe. Poznáváte se? Nejste sami! Co takhle zkusit ten začarovaný kruh zvrátit a udělat očistu šatníku? Nakonec budete mít vždy co na sebe a nebudete zavaleni hadříky, které stejně nenosíte.

Přiznejte si, že máte moc oblečení

To je první krok, bez kterého to nepůjde. Možná budete potřebovat přesvědčit na vlastní oči – jen běžte do skříně. A na hromádku vyndejte i to opravdu trendy oblečení, které jste ale stejně neměli na sobě déle než rok. No šup! A nezapomeňte otevřít i tu druhou skříň. No ano, víme o ní!

Noste méně barev

Stejně má každý z nás několik barev, které nosíme nejraději. Možná proto, že se v nich cítíme lépe, nebo nám třeba lépe ladí s vlasy. Určete si na základě nejoblíbenějších kousků oblečení svou barevnou paletu, které se držte i při pořizování nových kousků. Budete mít jistotu, že se vám vždy bude vše k sobě hodit. Super, ne? A můžete už konečně vyhodit ty zářivě zelené šaty, které jste stejně nikdy neměla na sobě.

Basic kousky a menší počet

Opravdu potřebujete šest zimních kabátů? Opravdu potřebujete patery džíny? (Když stejně nosíte jen ty jedny?) Jsou zkrátka kousky, které není třeba mít v šatníku víc než jednou. Třeba koženou bundu vícekrát mít opravdu nemusíte. Vyskládejte si na hromádku věci, které máte několikrát. A vyberte si jednu! (Dobře, džíny si můžete vzít vícekrát – ale jen, pokud je opravdu nosíte!)

Darujte, prodejte, vyhoďte

Začněte s oblečením, které nenosíte. A vytvořte z něj tři hromádky – kousky na vyhození, k darování a k prodeji. Buďte nekompromisní a zbavte se všeho, co vám není, nesedí, nesluší, nebo to jen nenosíte.

Darujte, prodejte, vyhoďte víc

Zbavit se věcí, které nenosíte, není tak těžké. Zbavit se věcí, které nepotřebujete, už bude těžší. Zkuste si to dát jako dlouhodobý cíl – na konci každé sezóny se zbavte kousků, které jste za celou dobu nenosili.

Stanovte si limit. A vyhýbejte se slevám!

Když svůj šatník očistíte, nejspíš to nebude trvat dlouho a bude zase plný zbytečností. Jak tomu zabránit?
 
  • Stanovte si měsíční limit, který za oblečení můžete utratit.
  • Vyhýbejte se slevovým akcím.
  • Vždy volte kvalitu před kvantitou.

Držíme palce!

Nejlepší rádkyně

Aktivita na WomenZone

TOPlist