6 mýtů o elektronickém zabezpečení domu a bytu

V dnešní době nejsou elektronické zabezpečovací systémy nadstandardním vybavením, ale vybavením chytrých majitelů domů a bytů. Nejen, že díky pořádnému zabezpečení budete moci v klidu spát, ale také potěšíte svou peněženku. V takovém případě u pojistky vašeho majetku naskáčou velmi zajímavé slevy.

Zabezpečený dům

Škody na majetku při vloupání jsou alarmující

Ročně se škody na majetku při vloupání pohybují okolo 300 milionů korun. Oproti tomu je několik málo tisíc za alarm a služby bezpečnostní agentury opravdu směšnou částkou. Možná vás ale od zabezpečení domu nebo bytu odrazuje některé z následujících tvrzení.

Pozor! Přečtením těchto řádků se vystavujete nebezpečí, že přijdete o výmluvy, proč ještě nemáte váš majetek a rodinu v bezpečí.

1. Nepotřebuji zabezpečení, když jsem skoro pořád doma
Doba je krutá a poctivý zloděj se přeci něčím živit musí. Proto je mu celkem jedno, jestli vás vykrádá, zatímco si užíváte dovolené, nebo zrovna spíte ve vedlejší místnosti. Proto je dobré mít byt nebo dům zabezpečený i v případě, že jste doma. Neradi bychom četli ve zprávách, že vaše dítě narazilo na zloděje, když se šlo v noci napít.

Ochraňte svůj dům před zloději

2. Zabezpečení domu a střežení je drahé
Doba pokročila a s ní i ceny za střežení a elektronické zabezpečení domu. S kvalitním elektronickým zabezpečovacím systémem rodinného domu, namontovaným profesionály, se dnes vejdete i do 30 000 Kč. Majitelé bytů ještě ušetří. Vzhledem k omezeným možnostem, jak se do bytu zloděj může dostat, se cena pohybuje okolo 15 000 Kč včetně montáže. Připojení vašeho zabezpečení k pultu centralizované ochrany (PCO) vás vyjde jen na pár stovek. Když si spočítáte, o co všechno můžete přijít, včetně životů vašich nejmilejších, je to opravdu vysoká částka?

Zabezpečení domu technikem

3. Viděl jsem Dannyho parťáky a vím, že každý alarm nakonec zloděj překoná
To, co ve filmu vypadá jednoduše, ve skutečnosti zas až tak jednoduché není. Všechny prvky elektronického zabezpečovacího systému jsou konstruovány tak, aby rozpoznaly pokusy o zneškodnění i prolomení přístupového kódu. Zároveň se i právě z tohoto důvodu kombinuje několik zabezpečovacích zařízení najednou, aby vždy zloděje odhalil minimálně jeden. Alarmy, kamerové systémy, detektory i chytré zámky výrazně komplikují zlodějům práci.

4. Mám hlídacího psa, alarm je zbytečný
Nemůžeme popřít, že velký a zlý pes na zahradě nemůže zloděje odradit. Zkušený zloděj ale také ví, že voňavému buřtíku odolá málokterý pes. Když je pak prošpikovaný žiletkami nebo otrávený, jde to pak rychle. Jestli i přes to uvažujete o pořízení hlídače k domu, počítejte. Velký pes vás rozhodně nevyjde levněji, než zabezpečovací systém s připojením na PCO.

5. Stejně mít zabezpečení nemůžu, když mi doma běhá kočka se psem
To je velmi častý omyl. Jsou totiž dva způsoby, jak zabezpečit byt nebo dům, kde se pohybuje zvíře. Jeden spočívá v nastavení detektoru, který „nevidí“ cokoliv, co se pohybuje nad zemí do 40 cm (tento způsob využijí vášniví chovatelé želv, které nevyskočí na gauč), nebo stačí využít dvouzónový detektor, který má dvojí snímací optiku a vyhlásí poplach jen v případě, že dojde současně k narušení obou hlídaných zón.

Využít můžete i jiné systémy zabezpečení, například kameru s online přenosem, přístupový systém, případně čidla pro detekci otevření/zavření dveří a oken či čidla upozorňující na rozbití skleněné výplně.

Kompletní elektronické zabezpečení domu

6. Osobní bodyguard je spolehlivější než alarm
Do té doby, než si bude potřebovat odskočit na záchod, najíst se nebo se vyspat, tak možná. Alarm nebo jiné elektronické zabezpečovací zařízení takové potřeby nemá, a proto se nepřetržitě 100% věnuje zabezpečení vašeho majetku. Nejlepší je oba dva druhy zabezpečení kombinovat. Alarm hlídá a v případě poplachu přivolá fyzickou ostrahu, která zajistí hlídaný prostor a postará se o rychlý zásah hned na místě.

Je ještě nějaký jiný důvod, proč nemůžete chránit váš majetek a vaši rodinu bezpečnostním systémem? Nebo už máte jasno, že bezpečí je pro vás TOP? Ať tak nebo tak, obraťte se na nás. Tým z TOP Security je tu pro vás a vaši bezpečnost.

www.topsecurity.cz

Nejlepší rádkyně

Aktivita na WomenZone

TOPlist