5 nejoblíbenějších značek školních batohů a aktovek

Neustále se zajímáme o to, jaké produkty vám a vašim dětem vyhovují. Tentokrát jsme se zaměřili na školní batohy a aktovky. Které značky jsou u nás nejoblíbenější a nejvíce se prodávají? A proč? Vybrali jsme zároveň takové značky, které odpovídají požadavkům na školní aktovky a splňují nejpřísnější kritéria.

Co by měla splňovat školní taška i batoh

-    Hlavní jsou reflexní prvky, všude! Dítě musí být vidět ze všech stran.
-    Dostatečně široké a vypolstrované popruhy se nebudou vašim dětem zarývat do ramenou.
-    Vypolstrovaná a ergonomicky tvarovaná záda zabrání problémům s páteří.
-    Pevná konstrukce prodlouží životnost tašky, nožičky na dně zabrání nechtěnému ušpinění.
-    Vnitřní členění je také podstatné. Těžké učebnice patří co nejblíž k zádům. Bude uvnitř aktovky takové místo?
-    Nízká hmotnost by měla zajímat nejen maminky drobných dětí. 
-    Aktovka by měla kopírovat páteř.

Na co se ještě zaměřit

-    Prodloužená záruka se hodí. Zejména když kupujete aktovku už na Vánoce, to znamená, že přibližně třetina zákonné dvouleté záruky vám vyprchá ve skříni.
-    Omyvatelný a kvalitní materiál opět zaručí snadnou údržbu a prodlouží trvanlivost. 
-    Ucho pro snadné přenášení z místa na místo.
-    Doplňky ve stejném designu, pokud chcete mít děti extra stylové. 
-    Pevné dno pomůže udržet tvar aktovky, zároveň ochrání i její obsah.

Nejoblíbenější značky

Batoh Topgal

Topgal

Český výrobce batohů Topgal si během několika let získal obrovskou základnu klientů, kteří na tuto značku nedají dopustit. Poskytuje vynikající servis a mezi maminkami je hlavní předností lehkost batohů, která nepřekračuje 1 kilogram. Značku Topgal kupují zejména maminky s drobnějšími dětmi. Nespornou výhodou je také trvanlivost – vydrží několik let školní docházky.

Hama

Hama je jednoznačně mercedesem mezi školními taškami. Vítězí v nezávislých testech, představuje jednoznačnou volbu pro ty, co nechtějí kompromisy. Zákazníci si pochvalují, že tašky vydrží i drsnější zacházení. Ke školním taškám jsou ve stejném designu i penál, peněženka, pouzdro na tužky a sáček na přezůvky.

Herlitz

Německá značka Herlitz u nás zdomácněla. Své klienty si získává na propracovanou kvalitu i moderní designové vzory. Maminky si opět pochvalují jejich odolnost, děti zase krásné barvy.

Belmil

Srbská značka Belmil má školní aktovky v nádherném stylu. Jejich pastelové tóny a decentní líbivé motivy jsou populární. Rodičům vyhovuje jejich velmi nízká hmotnost – opět pod 1 kilogram.

Bagmaster

Je další ryze česká značka. Zaměřuje se na školní aktovky, batohy i studentské batohy a u zákazníků má velký úspěch. Navíc podle recenzí poskytují skvělý servis. Zvlášť se nám líbí motivy pro kluky a sety s penály a lahvemi pro prvňáčky.

A jaká je vaše oblíbená značka? Trefili jsme se do vašeho vkusu nebo jste dali přednost jiné? Podělte se s námi o své zkušenosti.

Nejlepší rádkyně

Aktivita na WomenZone

TOPlist