5 důvodů, proč se správné ženské neobejdou bez tažného zařízení na auto

Moderní žena je samostatná, umí si poradit i s hodně nestandardní situací, a přitom stále zůstává něžným stvořením. Zdá se vám tato kombinace nemožná? Omyl. Obojí jde velmi snadno dohromady. Šikovná dáma dnes umí řídit vůz, zvládne i náročný provoz. Dojede, kam potřebuje. A umí si i spoustu věcí sama dovézt. Třeba kamínky do nově budované japonské zahrady. Zrovna tak dokáže vyrazit s partou kamarádek vstříc dobrodružstvím. Potřebuje k tomu i trochu té mužské ruky. A bez té se se většinou montáž tažného zařízení za auto většinou neobejde.

1. Prima cestování

Nebaví vás být vázána na hotely a jejich ubytovací kapacity? Vadí vám, že slibované podmínky nevypadají vždy přesně tak, jako v prospektech a na internetu? Potom je na čase vydat se vstříc dobrodružství. Není nad to mít možnost spát tam, kde se vám to líbí, samozřejmě za předpokladu, že je tam spát povoleno. Pokud tápete, vězte, že spaní a cestování s obytným přívěsem takovou svobodu volby přináší. Nese to s sebou i trochu adrenalinu, což není vždy od věci. I ten přece k životu patří a spousta žen, vás nevyjímaje, ho má ráda. Putování s karavanem zkrátka může být příjemným dobrodružstvím, ať už budete cestovat s partou kamarádek, přátel, s partnerem nebo dokonce samy. Ve všech případech ovšem potřebujete tažné zařízení, bez něj to zkrátka nejde. Nebojte se, inspirace pro cesty je pestrá. Každá značka a typ vozu si žádá něco jiného, ale když víte, co chcete, není co řešit. 

2. Nákladný odvoz? Nesmysl

Procházíte se obchodním domem a něco vás zaujme. Stará pračka dosluhuje a vidíte novou ve slevě, navíc přesně ten typ, který se hodí do vaší koupelny. Jindy vás nadchne třeba myčka nádobí, po které už dlouho toužíte a zrovna je k mání výhodně. Potřetí je zase v prodeji šikovný malý bazén pro vaše děti. Chcete nakoupit, všechno odvézt, jenže dovnitř auta se vám to nevejde. Zajištění odvozu může být mnohdy problematické. Musíte čekat, termín vám nevyhovuje. Také je to většinou dost drahé. Pokud si vezmete kalkulačku a spočítáte si, co jste za dlouhé roky vydaly za nejrůznější odvozy, možná vás výsledná částka nepříjemně překvapí. Jak tyto výdaje omezit? Řešení je poměrně jednoduché, máte-li možnost, nainstalujte si za vůz tažné zařízení. Existují i typy vozů, kdy se tzv. kouli instalovat nepodaří, zkrátka někde to nejde. U většiny značek a modelů ale nebudete mít žádný problém. Potom budete s odvozem věcí soběstačné. A to stojí za to.

3. Pronájem nebo půjčení jako šikovné řešení

Říkáte si, to je všechno strašně fajn. Být svobodná a nezávislá. Mít kdykoli možnost odvézt si i domů větší věci z nákupu nebo si připojit karavan a vydat se na cesty tam, kam vás osud zavane. Jenže má to určitá úskalí. Pro převoz větších věcí jako třeba pračka nebo myčka nádobí potřebujete přívěsný vozík. Na delší cestování se neobejdete bez karavanu. Když ale začnete počítat, zjistíte, že pořízení vozíku nebo obytného přívěsu je poměrně velká investice. Velmi dobře si uvědomujete, že obojí nebudete využívat každodenně, ale spíše občas. Přívěsný vozík v případě, že zrovna koupíte něco potřebného větších rozměrů, karavan jenom vyrazíte-li na výlet či dovolenou. Ve výsledku bude obojí většinu času odpočívat v garáží. Vyplatí se to za takových okolností pořizovat? Odpověď zní: nevyplatí. Naštěstí máte šanci. Můžete si vozík nebo karavan půjčit nebo pronajmout jenom na dobu, o které víte, že ho budete používat. 

4. Nový vůz jedině s koulí

Přemýšlíte v dohledné době o koupi nového auta? Ať už o volbě rozhodujete sama nebo s rodinou, manželem či partnerem, je výhodné pořídit si vůz vybavený tzv. koulí. Nabízí vám to od začátku nové možnosti. Většina automobilek má tažné zařízení v rámci příplatkové výbavy, takže si vůz odvezete rovnou s ním. Obrovskou výhodou je, výrobci tato zařízení rozsáhle testují, takže na jejich tvrzení, co všechno je s koulí možné se můžete 100% spolehnout. Nehrozí vám žádný karambol. Ve hře je i to, že když si objednáte určitý model vozu a rovnou řeknete, že žádáte i tažné zařízení, součásti vozu budou odolnější a stavěné právě na tuto možnost. Proto váš vůz snadno odolá i zvýšené námaze. Tažné zařízení bude zkrátka perfektně střižené na míru vašim potřebám.

5. Montáž není problém

Kupovat si nový vůz jenom kvůli tomu, abyste na něm mohly mít tažné zařízení je samozřejmě naprostý nesmysl. Zařízení se dá bez potíží instalovat i na starší typy vozů. Proto si zjistěte, jestli miláček, který vám momentálně parkuje v garáží, náhodou nemá nulovou přípustnou hmotností přípojného vozidla. Pokud ano, připojení není možné.  Naštěstí takových výjimek je pomálu. Pokud si ověříte, že vaše plechová chlouba připojení koule snese, není nic snazšího než si ji pořídit. Vybírejte ale od renomovaného výrobce, který ručí za kvalitu a dodá vám k výrobku typový list obsahující všechny technické informace. Druhým důležitým krokem je nechat si montáž provést v renomovaném autoservisu, který disponuje certifikací pro tyto práce. Pracoviště je zároveň povinno vystavit vám o celé operaci podrobný montážní protokol.  Oba dokumenty, tedy jak typový list, tak i montážní protokol, musíte odnést na registr vozidel. Tam vám  zapíší zařízení do velkého technického průkazu vašeho vozidla, tedy do tzv. velkého techničáku. Tím máte všechny úřední procesy za sebou. Nyní už nezbývá, než si odzkoušet připojení tažného zařízení k autu a můžete směle cestovat do dálek.

Nejlepší rádkyně

Aktivita na WomenZone

TOPlist