Spanek ctyrmesicniho miminka

Otázku položila: Bývalá uživatelka #40123 24.3.2018 9:31

Mam 4 mesicniho synka a posledni tyden se v noci tak kole 4 rano vzbudi a hodinu, hodinu a pul nespi. Je vesely, brouka si hodne nahlas, takze budi i manzela. Nepomuze nakojit, pohoupat, nic. Nechci s nim delat nejake extra zabavy, aby pochopil, ze je noc a spi se, max prebalim. Mate nekdo podobnou zkusenost? Kdy se to srovnalo? Tj. aby se vzbudil na kojeni a pak zase spal do rana jako doted.

  • 24.03.2018 12:54:16 - full.avl změnila kategorie otázky
  • 24.03.2018 12:54:16 - full.avl změnila titulek otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • terryk24.3.2018 11:00

    Mám stejnou zkušenost s dcerkou, od nějakého druhého, třetího měsíce se mi vždycky tak ve tři čtyři vzbudila a chtěla si hrát nebo prostě byla aktivní. Pak usnula a za hodinu vstával druhej prcek, takže super období. Srovnalo se to tak po dvou třech měsících, už přesně nevím, ale občas pak ještě takhle zastavkovala. Co s tím? Asi nic, hlavně si s ním nehrajte, ať pochopí, že v noci se spí. Já to řešila tak, že jsem si dítě vzala do postele nebo do obýváku na gauč, kde byla zvyklá tu a tam spát v kojícím polštáři, lehla si vedle ní a dělala, že spím. Vůbec jsem si ji nevšímala nebo jen tak, že jsem jí občas upozornila, jestli se jí nechce spinkat. Klidně jí i dala hračku, ale jinak interakce nula. Po dvou hodinách většinou sama vytuhla:-)

  • Měla jsem to se synem takto zrovna v tom 4.měsíci. Akorát, že si nebroukal, ale celou dobu řval. Pak přišlo to, že měl šílený problém s usínáním, jak večer, v noci, tak i přes den. Uspávání na prsu vše jen zhoršilo. Nakonec jsme v půl roce přistoupili na vyřvání, což bych tedy asi nikomu nedoporučila. Co naopak doporučuji je kniha Každé dítě může dobře spát. Je v ní popsán princip dětského spánku, co dítě potřebuje, aby usnulo a aby, když se v noci vzbudí umělo usnout zase bez pomoci (pokud nepotřebuje nakojit samozřejmě) a zároveň jsou v ní praktické rady co a jak, aby k nějakému vyřvání nemuselo vůbec dojít. Já jsem ji bohužel objevila až pozdě.

  • sono225.3.2018 15:45

    Mala jasné. Tiež sa mi dcéra budila okolo druhej a bola aktívna aj hodinu, aj teraz sa občas stane, ale už skôr nie ako áno. Ešte okolo 8 mesiaca budú tiež zmeny. Je to úplne normálne. Skús nereagovať. Pokiaľ neplače. Robila som sa že spím, prípadne dala cumel. Malá ho vtedy mala. Prsník je ale lepšie. Cumel by som už dieťaťu nedala. Nám robil veľké štrajky. Proste jedným okom pozerať, dieťa zaspí :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 205 otázek, kterým se dostalo 271 516 odpovědí a 409 719 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist