Syn je ve skolce zly, a hodne zlobi

Otázku položila: Jam22 18.10.2017 19:31

Ja uz si nevim rady .. Synek ve skolce hodne zlobi deti i je boucha ..Dnes znicil jedne holcicce vykres ..At delam co delam nic nezabira...Zitra mame vytvaret spolecne zviratka ve skolce .. Bojim se ze bude neposeda a jak doma tak nebyde nic delat jen vyvadet...Jak by jste to resili? Dekuji

  • 21.10.2017 17:02:19 - full.avl změnila kategorie otázky
  • 21.10.2017 17:02:19 - full.avl změnila titulek otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Vzhledem k tvemu minulemu dotazu, co si pamatuju, to bude tezky. Spatne chovani vidi od bratrance a hodla zkouset co mu projde. Nezbyva nez vysvetlovat furt dokola do zblbnuti... A prestat se stykat s bratrancem.

  • A) obavam se, ze za den problem nevyresis, ze v danem pripade bude potreba vic prace
    B) mluv s nim. Rekni mu, jak se cítis ty, proc chces, to co chces, co potrebujes. Zkus prestat rikat, to se nedela, ale rikat, mne se nelibi co děláš, jsem z toho smutna a je mi trapne... A at rekne on - v klidu, bez natlaku, bez trestu - proc udelal to, co udelal. Zkus pochopit tu situaci, neodsuzivat, uznat, ze asi mel treba vztek, nebo chtel zkusit nejakou kravinu, a zkuste spolecne vymyslet reseni, jak to udelat jinak priste.Dcera zlobi, kdyz si pripada ohrozena nebo odstrcena. Na zlobeni pak nejvice pomaha tuleni. Nadavani, vyhrozivani, domlouvani, atp. Jsou k nicemu, protoze ta podstata je proste jinde.
    C) plati zase A). Za den se to nevyresi. Je potreba, aby se takto pracovat naucily obe strany, ziskaly duveru k tomu pristupu.
    Doporucuji mrknout na nejaka nevychovna videa zdarma ci precit clanky

  • terryk18.10.2017 19:47

    Jelikož už je školkou povinný, bude s ním i možné se domluvit. Prostě mu říct, že zítra budete něco důležitého tvořit a když to spolu pěkně zvládnete, půjdete potom na zmrzku/na hřiště/do hernicky/prostě dělat cokoli, co bude vnímat jako potěšení. U nás tohle celkem funguje. Hodně pomáhá i to, když malýmu nastinim předem, co se bude dít. Třeba zítra se chystáme na odběry, takže nic příjemného. Přesto mu před spaním nebo ráno řeknu, co se chystá a že pak za odměnu si bude moct vybrat autíčko. A věřím, že to půjde bez problému. Jako vždycky:-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 223 otázek, kterým se dostalo 271 576 odpovědí a 409 749 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist