Porce: 10 | Doba přípravy: 50 minut | Doba pečení: 25-30 minut | Teplota: 180 °C
Těsto:
2 hrníčky mléka
150 g másla
0,5 hrníčku másla
1 droždí
6 hrníčků mouky (půl na půl hl./polohr.)
1 prdopeč
Náplň:
měkké máslo
skořice
skořicový cukr (nebo hnědý cukr)
Porce: 4 | Doba přípravy: 30 | Doba pečení: 30 | Teplota: 170 °C
Těsto:
500 g hladké mouky
250 ml vlažného mléka
2 žloutky
70 g másla
70 g moučkového cukru
Kostku droždí (40 g)
Vanilkový cukr
Pudink – 450 ml mléka + 1 vanilkový pudink + 3 lžíce cukru
Špetku soli
Porce: 4 | Doba přípravy: 10 | Doba vaření: 5 | Doba pečení: 30 | Teplota: 150 °C
těsto:
2 hrnky hladké mouky
1 hrnek cukru písek
1 prášek do pečiva
špetka soli
1 hrnek mléka
1/2 hrnku oleje
2 lžíce kakaa
2 vejce (dávám 3 vejce)
jogurtovopudinkový krém:
300ml bílého jogurtu
300ml vody (dávám mléko)
2 vanilkové pudinky
1 máslo (Creme Bonjure)
cukr moučka dle chuti (davám asi 3 velké lžíce - dochucuji pudink )
kakao na posypání
Porce: 3 | Doba přípravy: 2 hodiny | Doba pečení: 20 minut | Teplota: 180 °C
Na 3 koláče: Těsto: 500g pol. mouky, 2 žloutky, 125g másla,75g cukr moučka, 250ml mléka, 35g droždí. Náplň: 2 tvarohy(kostky). 1 vanilkový cukr, 200g cukr krystal, žloutek.